Την προεδρία της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Ξεκίνησε χθες στην Καστοριά η 103η Σύνοδος Πρυτάνεων με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με τη στελέχωση, τη λειτουργία, την οργάνωση και την διοίκηση των Πανεπιστημίων και αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις πολιτικές ανάπτυξής τους, μεταξύ των οποίων ο πολυδιάστατος ρόλος τους στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και η δυναμική σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας.

Την προεδρία της τετραήμερης συνόδου έχει ο Πρύτανης του ΠΔΜ Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ενώ την Παρασκευή την «παρθενική» του συνάντηση με τους πρυτάνεις θα έχει ο νέος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερακκάκης. Να σημειωθεί ότι το προεδρείο της Συνόδου πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα Ζώρα. Εκεί, ο κ. Θεοδουλίδης μαζί με τον  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, ενημέρωσαν την ηγεσία του Υπουργείου για την ατζέντα της Συνόδου. Εξέθεσαν στον Υπουργό  τις προτεραιότητες των ελληνικών Πανεπιστημίων στην κομβική αυτή περίοδο μετασχηματισμού και μετεξέλιξης της ανώτατης εκπαίδευσης, με επίκεντρο την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών, την έρευνα, τη δυναμική εξωστρέφεια και τη στρατηγική ανάπτυξης των ελληνικών ΑΕΙ στο ανταγωνιστικό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.  

- Advertisement -

Επίσης, ανέδειξαν τις άμεσες προτεραιότητες προς διευθέτηση για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα ΑΕΙ, καθώς και επείγοντα ζητήματα για τη στελέχωση και ενδυνάμωση του έργου τους. 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για το ρόλο των Πανεπιστημίων στο πλαίσιο της Ενεργειακής και Δίκαιης Μετάβασης, που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων καθώς και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μοιραστείτε την είδηση