Την Τετάρτη 17 Μαΐου στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης παρουσίαση του βιβλίου «Το Αντάρτικο του Πόντου (1690 – 1923) το χρονικό της Αντίστασης ενάντια στους Ντερεμπέηδες, τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές»

2 Min Read

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Αντάρτικο του Πόντου (1690 – 1923) το χρονικό της Αντίστασης ενάντια στους Ντερεμπέηδες , τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές» , του Θωμά Περ. Αλεξιάδη Δρ. Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 20.300 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης , με ομιλητές τον Θεόδωρο Κωνσταντινίδη Δρ. Κοινωνιολογίας & Επιστημών Συμπεριφοράς και την Έφη Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου Ιστορικό .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα .

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

 

 

Ο Δρ. Θωμάς Αλεξιάδης, κατάγεται από τη Μεσσιανή Κοζάνης, με απώτερη καταγωγή από την Αμισό του Πόντου, έχει σπουδάσει Τεχνολογικές Επιστήμες, Θεολογία και έχει εκπονήσει μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή στην Ιστορία του Νέου Ελληνισμού, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και συνεργάτης του περιοδικού συγγράμματος Αρχείον Πόντου, το οποίο εκδίδει η ανωτέρω Επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο συγγραφέας των βιβλίων: 1) Αμισός – Σαμψούς. Το χρονικό του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα και 2) Η Πάφρα του Πόντου. Ιστορία, Εκκλησία, Εθνικοί Αγώνες. Το τρίτο βιβλίο του, Το αντάρτικο του Πόντου (1690-1923). Το Χρονικό της Αντίστασης ενάντια στους Ντερέμπεηδες, τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, αποτελείται από 508 σελίδες, και συνοδεύεται από έναν κατατοπιστικό χάρτη του Πόντου, που περιλαμβάνει τις περιοχές ένοπλης αντίστασης των Ελλήνων του Πόντου, παρατίθενται έγγραφα, φωτογραφίες ιεραρχών, αρχικαπετάνιων και αγωνιστών.Η παρούσα ιστορική έρευνα επιχειρεί μία συνολική παρουσίαση της αντίστασης που πρόβαλε ο Ελληνισμός του Πόντου κατά τη διάρκεια των δύο εθνικών εκκαθαρίσεων, των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, μεταξύ των ετών 1914-1923, αλλά και κατά τη διάρκεια των σφοδρών διωγμών των ντερέμπεηδων του 17ου αιώνα. Το βιβλίο προλογίζει ο Ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Κωνσταντίνος Φωτιάδης, και στα Επιλεγόμενα δίδει την κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Επιστημών Συμπεριφοράς.

Μοιραστείτε την είδηση