Την Τετάρτη η εκλογή νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης- Χωρίς μοριοδότηση και με μυστική ψηφοφορία η διαδικασία

2 Min Read

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι συνεντεύξεις για την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Την θέση διεκδικούν έξι υποψήφιοι: ο σημερινός Καλλιτεχνικός Σύμβουλος Βασίλης Μυριανθόπουλος, ο Γιώτης Βασιλειάδης, ο Αθανάσιος Σαράντος, η Έφη Ρεματά, ο Μάνος Τριανταφυλλάκης και ο Χρήστος Κόκκινος.

Να θυμίσουμε πως στις 30 του περασμένου Ιουνίου έληξε η θητεία του Βασίλη Μυριανθόπουλου ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή και προκειμένου να μη μείνει «ακέφαλο» το ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Μυριανθόπουλου και τοπικού θεατρικού οργανισμού για παροχή από τον πρώτο υπηρεσιών καλλιτεχνικού συμβούλου (θέση με σχεδόν τις ίδιες αρμοδιότητες με τον καλλιτεχνικό διευθυντή). Η σύμβαση έχει εξάμηνη διάρκεια, οπότε και λήγει στο τέλος αυτού του χρόνου. Μάλιστα, τότε είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για την επιλογή της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ να προχωρήσει έτσι, αντί να κάνει ανανέωση της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Στις συνεντεύξεις της Κυριακής οι έξι υποψήφιοι, μίλησαν για τους λόγους που επιθυμούν να διεκδικήσουν την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή σε επτά, όμως, από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού τέσσερα μέλη δεν συνδέθηκαν ποτέ στην διαδικτυακή πλατφόρμα για την διαδικασία.

Χωρίς μοριοδότηση κριτηρίων η διαδικασία

Η εκλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα γίνει την Τετάρτη με μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια επιλογής που πρότεινε το μέλος του ΔΣ Κώστας Κυτίδης, πρόταση που υπερψηφίστηκε. Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει βαθμολόγηση, καθώς αυτή θα γίνει ως εσωτερική διαδικασία και κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα δώσει την ψήφο του.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Κυτίδης και η κ. Τουμπουλίδου ήταν δυο από τα μέλη του ΔΣ που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία των συνεντεύξεων.

Ανεξάρτητα, πάντως, με τις διεργασίες που γίνονται, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ ότι ο Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής που ανέλαβε στο ΔΗΠΕΘΕ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας, όταν το σύνολο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού ανατράπηκε. Ουσιαστικά δηλαδή δεν πρόλαβε να δείξει το έργο του. Ταυτόχρονα είναι ένας επαγγελματίας του χώρου με σπουδαίο έργο.

 

Σωκράτης Μουτίδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση