Την Τετάρτη η μεγάλη ποντιακή συναυλία του Ευξεινίου Κύκλου 2017

1 Min Read

Ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης διοργανώνουν μεγάλη ποντιακή συναυλία, που συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο του «Ευξεινίου Κύκλου 2017» με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα δημώδη τραγούδια του Πόντου και την πλαισιώνουν κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μούσας.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του ΟΑΠΝ Γιάννη Ιωαννίδη να τονίζει πως «είναι μια δύσκολη προσπάθεια η οποία όμως πρέπει να γίνει καθώς είναι μια μοναδική για τη χώρα συναυλία. Είναι μοναδικό γεγονός και οφείλουμε έναν Ευξείνιο κύκλο, που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια να τον διατηρήσουμε, να διατηρήσουμε την αίσθηση που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα για το γεγονός, κάτι που φαίνεται από τους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, τους σπουδαιότερους της ποντιακής μούσας ».
Εκ μέρους των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Κοζάνης η Έφη Κουτσόγιαννου- Τριανταφύλλου, δήλωσε ικανοποιημένη που μετά από ένα χρόνο που δεν έγινε ο Ευξείνιος Κύκλος επανέρχεται. «Ο Ευξείνιος Κύκλος ξεκίνησε το 2001 και συνεχίζεται, με στόχο να εμπλουτιστεί με ποιοτικότερες εκδηλώσεις».

Μοιραστείτε την είδηση