Το 2020 θα είναι έτοιμη η Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ – Εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση για τα έγκοιλα 2,5εκ. ευρώ

3 Min Read
Επίσκεψη στα έργα ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, πραγματοποιήσαν χθες το μεσημέρι  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης. Τα έργα κινούνται με γοργούς ρυθμούς καθώς   ξεπεράστηκε και το πρόβλημα των εγκοίλων, που θα αντιμετωπιστεί με έργο πρόσθετης χρηματοδότησης 2,5εκ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε από Κεντρικούς Πόρους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί  μέχρι το 2020.
«Κερδίζουμε το στοίχημα με τις δικές μας δυνάμεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών. «Θα τα καταφέρουμε ώστε να έχουμε μια Πανεπιστημιούπολη αντάξια της Δυτικής Μακεδονίας».
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας για την πρόοδο των εργασίων. «Έχουμε τονίσει πολλές φορές την αναγκαιότητα του έργου για μας που θα καλύψει βασικές ανάγκες και θα δώσει ώθηση στο ερευνητικό μας έργο και στις αναπτυξιακές δράσεις». Ο κ. Τουρλιδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όλους όσους εμπλέκονται στην εξασφάλιση της πρόσθετης χρηματοδότησης.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο βασικών κτιριακών συγκροτημάτων: Του συγκροτήματος της Διοίκησης, και του συγκροτήματος της Εκπαίδευσης.
1) Το κτίριο Διοίκησης αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα πάνω από το έδαφος και ένα επίπεδο υπογείου. Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 5.376,98 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 2.187,85 m².
2) Το κτιριακό συγκρότημα εκπαίδευσης αποτελείται από ένα κτίριο υποδοχής και γραφείων και δύο όμοια κτίρια με χώρους εργαστηρίων και διδασκαλίας. Το κτίριο υποδοχής και γραφείων έχει συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 3.171,23 m² ενώ η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 711,27 m².
2.2. Τα κτίρια εργαστηρίων και διδασκαλίας: Τα κτίρια αυτά αποτελούνται από δύο επίπεδα και είναι όμοια μεταξύ τους. Καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης με τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας. Η συνολική επιφάνεια των υπέργειων ορόφων υπολογίζεται σε 8.024,22 m². Η επιφάνεια του υπογείου υπολογίζεται σε 4 252,01 m².
2.3. Υπόγειοι χώροι του συγκροτήματος: Και τα τρία επί μέρους κτίρια του συγκροτήματος φέρουν υπόγειους χώρους, όπου χωροθετούνται οι χώροι Η/Μ του συγκροτήματος, οι βοηθητικοί χώροι αυτού, καθώς και οι χώροι υγιεινής, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες εξυπηρέτησης των χρηστών των χώρων. Συνολικό μικτό εμβαδόν κτιρίων: 16.572,43 m².
Συνολικό εμβαδόν υπογείων: 7.151,13 m².
Συνολικά στο συγκρότημα που αφορά το χώρο διδασκαλίας θα υπάρχουν: 15 αίθουσες διδασκαλίας, 13 αίθουσες εργαστηρίων, 2 αίθουσες εργαστηρίων υπολογιστών, 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας, 3 αίθουσες σεμιναρίων.
Μοιραστείτε την είδηση