Το αεροδρόμιο της Egnatia Aviation που… πέταξε από την Κοζάνη στον Αμυγδαλεώνα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός

3 Min Read

Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι βουλευτές και οι αυτοδιοικητικοί της ΠΕ Κοζάνης

Στο πλήρως ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Λυδία» της Egnatia Aviation στην Καβάλα, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είδε από κοντά την πορεία υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης που μέρος της θα… απολάμβανε και η Κοζάνη (ως 2η βάση) κάτι που όμως δεν έγινε. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους Δημήτρη Λυμπεράκη και Γιώργο Ζωγραφάκη για την μεταμόρφωση του χώρου σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας, τονίζοντας πως η επένδυση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

«Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας βοήθησε πολύ στο να είναι η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνίστρια -από εκεί που ήταν ουραγός- στην προσέλκυση ξένων και εγχώριων ταυτόχρονα επενδύσεων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη, τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου Κωνσταντίνος Βούζιο. Οι ίδιοι δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την επένδυση η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου για τα ευρωπαϊκά δεδομένα Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης, ως μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Ήδη από τις 3 Ιανουαρίου οι πτήσεις έχουν ξεκινήσει και στη νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών, βρίσκονται περίπου 15 αεροσκάφη με τα υπόλοιπα να πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε κι άλλα ζητήματα -με απασχολούν κι εμένα- που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω αξιοποίηση των μικρών περιφερειακών μας αεροδρομίων. Νομίζω ότι μπορούν να ανοιχτούν καινούργιες προοπτικές, πέρα και πάνω από την κλασική δουλειά σας, της εκπαίδευσης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνομιλούν με εταίρους τους στο εξωτερικό ως «εκπρόσωποι μίας χώρας που έχει αλλάξει σελίδα πια και μπορεί να σας δίνει τη δύναμη να χτίζετε καινούργιες συνεργασίες».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Egnatia Aviation στον Αμυγδαλεώνα και τα όσα λέχθηκαν από τον ίδιο, θα πρέπει, να μη τι άλλο, να θορυβήσει τους βουλευτές και αυτοδιοικητικούς της ΠΕ Κοζάνης που άφησαν (ο καθένας με τη δική του ευθύνη) να.. πετάξει μέρος της επένδυσης από την Κοζάνη που τόσο πολύ χρειαζόταν λόγω απολιγνιτοποίησης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση