Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η σημασία της τεκμηρίωσης

1 Min Read

Από την αρχή του κορωνοϊού ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε λίγο και λιγάκι με αποφάσεις που ανατρέπουν τη ζωή μας. Δεν γίνεται κι αλλιώς θα μου πείτε, την ώρα που μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο με πρωτόγνωρες διαστάσεις και όλοι καλούμαστε να συμμορφωθούμε με… τας υποδείξεις.
Ο σχεδιασμός είναι πειραματικός, εφόσον δεν υπάρχει προηγούμενο και γίνεται με βάση τα δεδομένα που επανεξετάζονται διαρκώς. Επομένως, δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε ότι όλα θα αποδώσουν, αλλά ούτε και ότι όλα θα είναι σωστά.
Εκείνο που περιμένουμε, όμως, είναι ο ανασχεδιασμός προς το βέλτιστο. Όταν δηλαδή βλέπουμε ότι κάτι δεν έχει νόημα, να μην επιμένουμε, αλλά να το ξαναβλέπουμε υπό το φως των νέων εξελίξεων.
Αυτό συνέβη με το κλείσιμο του λιανεμπορίου στην περιοχή, που φάνηκε εξ αρχής ότι ήταν λάθος. Γι’ αυτό και άλλαξε χάρη στην προσπάθεια κυρίως των άμεσα θιγόμενων.
Εκεί, όμως, είναι που καλείται να παίξει και τον σημαντικότατο ρόλο η τοπική ηγεσία. Εκείνη είναι που θα φροντίσει να κάνει την ανάλογη τεκμηρίωση και να δώσει τις προτάσεις. Εκείνη δεν έχει το δικαίωμα να γκρινιάζει και να ρίχνει το “μπαλάκι” της ευθύνης, όπως εμείς οι υπόλοιποι που ξεθυμαίνουμε στο facebook.

Μοιραστείτε την είδηση