Το χαμόγελο

2 Min Read

Μερικές φορές δεν χρειάζεται κάτι άλλο, παρά ένα χαμόγελο. Κάνει τα πράγματα πιο εύκολα κι ανοίγει πόρτες, οι οποίες δεν θα άνοιγαν αλλιώς.

Το είδα σήμερα το πρωί στην κοπέλα στο φούρνο. Ήταν τόσο ζεστό και ανυπόκριτο που σε έκανε να θέλεις να αγοράσεις όλα τα ψωμιά μαζί.

- Advertisement -

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο δύσκολη κάνουμε τη ζωή μας γιατί δεν χαμογελάμε και δεν χρησιμοποιούμε αρκετά τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες.

Στο κάτω-κάτω τι θέλει αυτή η ζωή; Μια καλή κουβέντα, ένα βλέμμα γεμάτο ζεστασιά κι ένα γλυκό χαμόγελο.

Χρησιμοποιείστε τα ως όπλο απέναντι σ’ εκείνους που δεν τους περισσεύει ούτε λεπτό για μια καλή κουβέντα. Ή στους άλλους που ξυπνούν μονίμως θυμωμένοι με τη ζωή και τρώγονται με τα ρούχα τους.  Γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Όταν ξεκινάς αρνητικά, είναι σαν να προκαλείς τους άλλους να σου γυρίσουν μια ανάλογη αντίδραση. Είπαμε τα περισσότερα πράγματα είναι μπούμεραγνκ. Μπορεί να μη γυρίσουν σε εμάς από τον ίδιο άνθρωπο, σίγουρα όμως, κάποια στιγμή όλα αυτά που στείλαμε θα επιστρέψουν και μάλιστα στο πολλαπλάσιο.

Κι αυτό δεν είναι κάποια ακόμα Κοελιανή φιλοσοφία περί σύμπαντος και συνωμοσίας, αλλά απλοί κανόνες της καθημερινής ζωής που λένε πως ότι δώσεις εκείνο παίρνεις.

Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση