«Το χάντμπολ και η Κοζάνη γιορτάζουν»- Η συνέντευξη τύπου του 16oυ Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών

10 Min Read

Πραγματοποιήθηκε στην Κοβεντάρειο αίθουσα Κοζάνης η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 16oυ Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Σταματιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, του Προέδρου του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης Γιάννη Ιωαννίδη, του Τομεάρχη Επικοινωνίας Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Χρήστου Παπαδόπουλου, καθώς και εκπροσώπων των τεσσάρων φιναλίστ, ΟΦΝ Ιωνίας, Φιλίππου Βέροιας, ΠΑΟΚ RED-LED και Φέτα Ήπειρος Αναγέννησης Άρτας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

- Advertisement -

Γιάννης Ιωαννίδης (πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης): «Η Κοζάνη για μία ακόμη φορά γιορτάζει, με τη διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Είναι χαρά μας που φιλοξενούμε το 16ο F4 του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, σε ένα γήπεδο που αποτελεί στολίδι για την πόλη και τη Δυτική Μακεδονία, το κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης. Όπως βλέπετε, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στραφεί στη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων, καθώς με αυτό τον τρόπο διαφημίζουμε το αθλητικό ιδεώδες στη νεολαία μας. Περιμένουμε να δούμε ένα δυνατό τουρνουά, με ανταγωνιστικές ομάδες και ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος.
Ευχαριστώ την ΟΧΕ, που για μία ακόμη φορά μας τιμά με την εμπιστοσύνη της, ευχαριστώ την Περιφέρεια που είναι κοντά μας και βοηθά, τη ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά στις μεγάλες διοργανώσεις του δήμου Κοζάνης, τους χορηγούς, τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και την ΕΡΤ3 και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Για το γεγονός ότι ο Δήμος Κοζάνης δεν φοβάται τη φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας: «Για να υπάρξει οργανωτική επιτυχία σε τέτοιες διοργανώσεις, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργάζονται άψογα. Σε εμάς υπάρχει αυτή η χημεία, η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία είναι άψογη και αυτό φάνηκε και πέρσι, όταν είδαμε δυνατούς αγώνες στο F4 ανδρών σε ένα κατάμεστο γήπεδο».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Εμείς στο χάντμπολ είμαστε φανατικοί με το άθλημά μας, βάζουμε πολύ συναίσθημα και επιλέγουμε να πηγαίνουμε εκεί όπου μας αγαπούν. Πέρσι, μετά το F4 των ανδρών, είπαμε ότι ως άθλημα δεν τελειώσαμε με την Κοζάνη. Πήραμε εύκολα την απόφαση να φέρουμε εδώ το F4 του Κυπέλλου Ελλάδος γυναικών, σε μία όμορφη και φιλόξενη πόλη και σε ένα καταπληκτικό γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών. Όλα αυτά μας αφήνουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη σκέψη ότι μπορούμε να φέρουμε και κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον. Καλή επιτυχία στις ομάδες, θα δούμε τρεις όμορφους αγώνες και καλώ τους Κοζανίτες στο γήπεδο. Ευχαριστώ το Δήμο Κοζάνης για την καλή συνεργασία και την εξαιρετική σχέση που έχουμε αναπτύξει, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη στήριξη, καθώς και τη ΔΕΗ, που είναι κοντά μας και ελπίζουμε σε μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον».

Για την περίπτωση διοργάνωσης διεθνούς τουρνουά στην Κοζάνη: «Το είπα μετά λόγου γνώσεως. Αυτή τη δυνατότητα την είχαμε τσεκάρει από πέρσι. Είδαμε το φίλαθλο κοινό της Κοζάνης να αγκαλιάζει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος ανδρών και το γήπεδο είχε ελάχιστες ελλείψεις που διορθώθηκαν άμεσα από τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα ώστε να έρθει εδώ Εθνική ομάδα ανδρών, γυναικών ή άλλης ηλικιακής κατηγορίας για έναν αγώνα, για ένα τουρνουά ή ακόμη και για τη φιλοξενία ενός ομίλου μίας μεγάλης διοργάνωσης. Στον αθλητισμό λέμε ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και στην περίπτωση της ΟΧΕ και των τοπικών φορέων η χημεία είναι άψογη και οδηγεί σε μία εξαιρετική συνεργασία».

Ηλίας Κάτανας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας): «Η Περιφέρεια καλωσορίζει την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και τις τέσσερις ομάδες. Μεταφέρω σε όλους τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη για αγώνες υψηλού επιπέδου. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κοντά σε τέτοιες διοργανώσεις, καθώς αναδεικνύονται ο αθλητισμός, η πόλη της Κοζάνης, αλλά και το στολίδι μας, το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Οι σχέσεις με την Ομοσπονδία είναι τέτοιες, που μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε τη μεταφορά της έδρας της ΟΧΕ στην Κοζάνη».

Χρήστος Παπαδόπουλος (Τομεάρχης επικοινωνίας ενεργειακού τομέα Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ): «Η ΔΕΗ από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΟΧΕ. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις στην περιφέρεια της χώρας δίνουν πνοή και ζωντάνια, αλλά δείχνουν και ότι η επαρχία δεν στερείται υποδομών ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η ΔΕΗ, ως πολυπαραγωγική δύναμη απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γεγονός. Συγχαίρουμε την Ομοσπονδία για την επιλογή της Κοζάνης, αλλά και το δήμο της πόλης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αγκαλιάζουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο για να χειροκροτήσει τις τέσσερις ομάδες και να παρακολουθήσει χάντμπολ υψηλού επιπέδου»

Στο αγωνιστικό καθαρά σκέλος της συνέντευξης Τύπου οι προπονητές-τριες, καθώς και οι παίκτριες των τεσσάρων φιναλίστ επεσήμαναν:

Γιώργος Τσικίνας (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Ο Φίλιππος είχε ως στόχο στη φετινή αγωνιστική να είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια σε επίπεδο γυναικείου χάντμπολ. Η ομάδα μας έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, που έχουν αλλάξει τη δομή της. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκησα επιτροπή και τις παίκτριές μυ, που είμαστε δεμένοι και παρόντες. Αντιμετωπίζουμε την νταμπλούχο, Νέα Ιωνία, έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Πάμε να δώσουμε το 100% για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε ό,τι μας αξίζει. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο, να γίνει ένα όμορφο τουρνουά, ένα όμορφο διήμερο».
Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια Ν. Ιωνίας): «Αγωνιζόμαστε με την ομάδα του Φιλίππου, μια παραδοσιακή ομάδα, που έχει χαρίσει πολλές συγκινήσεις στο ελληνικό χάντμπολ. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε φαβορί. Τα ματς του κυπέλλου κρύβουν πολλές παγίδες και είμαστε πολύ σοβαρά προπονημένοι για ν’ αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Φιλίππου, που διαθέτει παίκτριες-ορόσημο για το χάντμπολ, όπως η κα Παπαδοπούλου, που βρίσκεται στο πάνελ».

Μαρία Παπαδοπούλου (πλέι μέικερ Φιλίππου Βέροιας): «Έχουμε έρθει πολύ χαρούμενες εδώ. Έχουμε πετύχει τον έναν στόχο της ομάδας. Η ομάδα θ δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Δεν είναι η ομάδα που ξεκινήσαμε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Η Ν. Ιωνία είναι φαβορί και μία από τις ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν. Θα ήθελα να γίνει ένα καλό παιχνίδι, όσον αφορά την ομάδα, για ν’ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τυχαία εδώ».
Φραγκούλα Παπανικολάου (αθλήτρια Ν. Ιωνίας): «Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Από πλευράς μας, θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο του κυπέλλου. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στα παιχνίδια αυτά, που έχουν αρκετό ενδιαφέρον και να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και θέλουμε να μείνουμε σοβαροί».

Ιόνκα Δήμου (προπονήτρια Αναγέννησης Άρτας): «Ήθελα να πω ότι χαρά μου είναι που συμμετέχουμε άλλη μία φορά και εγώ σαν πρώην παίκτρια της Αναγέννησης και τώρα σαν προπονήτρια σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, που κατάφεραν να κάνουν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να πω καλή επιτυχία στις ομάδες. Εμείς βασιζόμαστε, παρά τα πολλά προβλήματα, στην εμπειρία της ομάδας. Η Αναγέννηση έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα, κράτησε το ελληνικό χάντμπολ σε υψηλό επίπεδο και χαίρομαι που υπάρχουν, παρά τη μεγάλη κρίση, ομάδες, οι οποίες βοηθούν να κρατούν το άθλημά μας σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι στην Ευρώπη».

Χρήστος Τζουβάρας (προπονητής ΠΑΟΚ): «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και τον Δήμο Κοζάνης, για τη φιλοξενία. Η ομάδα μας αντιμετωπίζει την ιστορική ομάδα της Αναγέννησης, η οποία έχει προσφέρει πολλά στο γυναικείο χάντμπολ. Με τη σειρά μας έχουμε δομήσει έτσι την ομάδα για να διεκδικήσουμε και τους δύο τίτλους. Ήρθαμε για να κερδίσουμε αύριο στον ημιτελικό και μετά να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Για εμάς δεν υπάρχουν στο μυαλό μας τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Στο κύπελλο γίνονται πάντα παγκοσμίως οι μεγαλύτερες εκπλήξεις. Έχουμε επιστήσει την προσοχή μας στο ότι είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. ¨Είναι δύο συνεχόμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε».

Νάνσυ Στρατάκη (περιφερειακή ΠΑΟΚ): «Περιμένουμε εδώ και πολύ αυτήν την στιγμή και αυτούς τους αγώνες. Πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Στόχος μας φέτος είναι να πάρουμε και τους δύο τίτλους. Να πω ένα ευχαριστώ για όλη αυτήν την όμορφη φιλοξενία. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο μας να μας στηρίξει και στα δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το αυριανό. Δεν να μην φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια».

Μοιραστείτε την είδηση