Το δικαστήριο δικαίωσε την πρώην αντιδήμαρχο Ελένη Τασοπούλου και τους 2 κτηνιάτρους για το Καταφύγιο Αδεσπότων- “Έφτασε η ώρα της αλήθειας ” αναφέρει ο Δήμαρχος Κοζάνης

3 Min Read

Μια υπόθεση που πραγματικά είχε σηκώσει πολύ κουβέντα το 2016 και έγινε η αιτία μιας πρωτοφανούς δυσφήμισης της Κοζάνης πανελληνίως αλλά και φυσικών προσώπων όπως η πρώην Αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου και οι δύο κτηνίατροι του δήμου , εκδικάστηκε την Τρίτη στο δικαστήριο. Υπενθυμίζουμε πως η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία είχε κατηγορήσει το Δήμο πως ήταν υπεύθυνος για το θάνατο 130 σκυλιών ενώ έκαναν λόγο για άθλιες συνθήκες στο Καταφύγιο.

Όπως ήταν φυσικό η Εισαγγελία κινήθηκε  αυτεπαγγέλτως και προχώρησε σε ποινική δίωξη της αρμόδιας Αντιδημάρχου και των δυο κτηνιάτρων.

- Advertisement -

Η υπόθεση μετά από μια αναβολή, εκδικάστηκε την Τρίτη με το δικαστήριο να δέχεται τελικά πως η κα Τασοπούλου και οι δύο κτηνίατροι δεν είχαν καμία ευθύνη για το θάνατο των αδεσπότων καθώς  έκαναν όλα τα προβλεπόμενα και να αποδέχονται πως οι συνθήκες στο Καταφύγιο ήταν αυτές που έπρεπε να είναι.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης για την απόφαση

Πριν από περίπου 2,5 χρόνια ο Δήμος Κοζάνης, η τότε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος συνάδελφος και φίλη Ελένη Τασοπούλου, οι δύο κτηνίατροι του Δήμου και εγώ δεχτήκαμε μια άνευ προηγούμενου, συκοφαντική, ακραία «επίθεση» για την κατάσταση στο Καταφύγιο αδέσποτων, το μοναδικό να θυμίσω αδειοδοτημένο στη Δυτική Μακεδονία και από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, που οδήγησε και σε ποινική δίωξη, ώστε να αναζητηθούν αν υπάρχουν ευθύνες. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι ο Δήμος Κοζάνης εφαρμόζει πλήρως την κείμενη νομοθεσία και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευζωία των ζώων.
Ακολούθησαν ύβρεις, χυδαιότητες, κατάρες και πολλά άλλα, τα οποία πολλοί τα θυμάστε.
Σήμερα όμως έφτασε η ημέρα της αλήθειας!
Το Δικαστήριο, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία, ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ την Ελένη Τασοπούλου και τους δύο κτηνιάτρους, αθωώνοντας τους από κάθε κατηγορία, αποδεχόμενο αυτό που λέγαμε από την αρχή, πως η κατάσταση στο Καταφύγιο ήταν και είναι η καλύτερη δυνατή ενώ η διαχείριση του γίνεται με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Το ζήτημα της διαχείρισης των αδεσπότων είναι μεγάλο σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Κοζάνης, με απόλυτη ευθύνη έναντι των πολιτών αλλά και στην ευζωία των ζώων , έκανε, κάνει και θα κάνει ότι μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων του για να το αντιμετωπίσει.

Μοιραστείτε την είδηση