Το δίκαιο των γυναικών

1 Min Read

Το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολύ σοβαρό. Επίσης, τον τελευταίο καιρό αποτελεί κατ’ αποκλειστικότητα δουλειά του Hollywood, ενώ κάθε ηγέτης που σέβεται τον εαυτό του επιλέγει να κάνει μια αναφορά.
Καλώς κάνουν όλοι οι παραπάνω και θίγουν το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος των γυναικών. Η παρενόχληση, βέβαια, αποτελεί την τελευταία και χειρότερη πράξη, αφού έχουν προηγηθεί χρόνια περιθωριοποίησης και απαξίωσης των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και στον οικογενειακό βίο.
Έχουμε πει κι άλλη φορά ότι οι γυναίκες πρέπει να διανύσουν τον διπλάσιο δρόμο απο τους άντρες για να κατακτήσουν την κορυφή. Οφείλουν κάθε φορά που φθάνουν κάπου, να αιτιολογούν εν είδη απολογίας ότι έφτασαν με την αξία τους και όχι για την ομορφιά τους. Είναι υποχρεωμένες να αντιγυρίζουν με μαεστρία τα άπειρα όσα, δήθεν χαριτωμένα (στην ουσία ανόητα μόνο) σχόλια που τους γίνονται, προκειμένου να ισορροπήσουν σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.
Παρόλα αυτά στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε, περνώντας στην αντίπερα όχθη. Όπως πάντα, αν έχει σημασία κάπου να επενδύσουμε, αυτή είναι η εκπαίδευση των νέων κοριτσιών στο να μπορούν να προστατεύουν τους εαυτούς τους και να κερδίζουν μάχες απέναντι σε καταχρηστικές συμπεριφορές.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση