Το Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας

2 Min Read

Από φέτος και για τα επόμενα 2 χρόνια (2017-2019) το Δημ. Σχολείο Φιλώτα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ . Στο ίδιο πρόγραμμα εταίροι είναι 7 ακόμη σχολεία από χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, 2 σχολεία από την Ιταλία (Ταορμίνα, Ίσκια) και 1 από Βουλγαρία (Ραντέβσκι), Τουρκία (Άδανα), Λετονία (Βέντσπιλς), Σλοβακία (Μπάμπιν) και Ρουμανία (Βλαντέστι Άρτζες). Ο τίτλος του προγράμματος είναι Euromosaica και σκοπό έχει να φέρει τους μαθητές των χωρών αυτών σε επικοινωνία μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού μωσαϊκού.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαντέστι του νομού Arges με τη συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Το σχολείο ονομάζεται Scoala Gimnaziala Nr1. Όλες οι δράσεις και οι ενημερωτικές συναντήσεις και παρουσιάσεις έγιναν μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου 2017. Τ
Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Περιελάμβανε μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των εταίρων, ώστε να τεθούν οι επιμέρους στόχοι και τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Μεταξύ των άλλων δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της τοπικής παράδοσης, της σχολικής πραγματικότητας και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων.
Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δύο επισκέψεις μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου. Η πρώτη στην Ταορμίνα της Σικελίας, Μάρτιος 2018 και η δεύτερη στο νησί Ίσκια, Μάιος 2018.
Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα

Μοιραστείτε την είδηση