Το «δις εξαμαρτείν» …- O Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ για τη δήλωση του Πρωθυπουργού στη Γλασκώβη για την απολιγνιτοποίηση

2 Min Read
Το «δις εξαμαρτείν» …
Ο πρωθυπουργός της απολιγνιτοποίησης που από το βήμα του ΟΗΕ το 2019 ανέλαβε δεσμεύσεις που δεν αναλαμβάνουν άλλες μεγάλες βιομηχανικές χώρες, όπως η Γερμανία και η Πολωνία, επανέλαβε στη Γλασκώβη (COP26) τα ίδια. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν το «δις εξαμαρτείν»…
Και η επανάληψη αυτής της «αυτοκτονικής», «αυτοκαταστροφικής» δέσμευσης γίνεται την ώρα που οι περισσότερες χώρες κάτω από την πίεση της κατακόρυφης αύξησης στις τιμές «επιστρέφουν» στον άνθρακα. Ακόμα και τη στιγμή που ο ίδιος ο «οικολόγος πρωθυπουργός» μιλάει χωρίς κανέναν δισταγμό για τη χρησιμοποίηση της πυρηνικής ενέργειας από τις χώρες της ΕΕ ! για να ρίξουν το κόστος και να κρατήσουν χαμηλά τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο κ.Μητσοτάκης με τα όσα επανέλαβε προχθές στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή δείχνει να αδιαφορεί για την απώλεια των 5.000 θέσεων εργασίας που άφησε πίσω της η πρώτη φάση της απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία και στην Αρκαδία. Δεν με εκπλήσσει. Έτσι και αλλιώς “υπηρέτης” των συμφερόντων του Φ.Α δηλώνει, αφού το θεωρεί καύσιμο μετάβασης, ανεξάρτητα από το κόστος που σήμερα είναι υπερδιπλάσιο του λιγνίτη και με την αγορά των δικαιωμάτων ρύπων στα 62 ευρώ. Το ίδιο είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, όταν είπε ότι βεβαίως και οι γερμανικές εταιρείες θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι, που θα χάσουν τις δουλειές τους σε Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία, «θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν»!
Ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι για την απολιγνιτοποίηση της χώρας μας αλλά όπως φαίνεται δεν τον ενδιαφέρει που εξαιτίας της οι καταναλωτές βλέπουν (και θα συνεχίσουν να βλέπουν) «φουσκωμένους» λογαριασμούς αφενός γιατί οι ιδιώτες πάροχοι θα πουλάνε ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα και αφετέρου γιατί με την «αρπαγή» του «Δ» της ΔΕΗ δεν θα υπάρχει ισορροπία στις τιμές . Όσο για τις ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση , αρκεί μια απλή ερώτηση σε έναν καταναλωτή : «Τι ποσοστό των αυξήσεων θα καλύψει η ελάφρυνση;»
Γιώργος Αδαμίδης
Μοιραστείτε την είδηση