Το Επιμελητήριο Κοζάνης με έγγραφό του ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των 800,00 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις.

3 Min Read

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Σαρρής, απέστειλε επιστολή στους  Υπουργούς  Οικονομίας, κ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη,  με παράλληλη κοινοποίηση στους Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης,  με την οποία  ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των 800,00 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, που έληξε στις 28 Απριλίου,  καθώς, όπως εκτιμούν  και ορθά διατείνονται και πολλοί Λογιστές – μέλη του, είναι ανθρωπίνως αδύνατη και πρακτικά δύσκολη η εμπρόθεσμη ενημέρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΑ ΜybusinessSuport.

Η επιστολή έχει ως εξής:  «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,  Είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, που περνά η Χώρα μας, στόχος των επιστολών μας δεν είναι άλλος από το να σας δίνουμε προτάσεις για την καλύτερη δυνατή μεταφορά των μέτρων στις πλατφόρμες, ώστε αυτές να έχουν αφενός διαδραστική λειτουργικότητα και αφετέρου η διαδικασία που προβλέπεται στις δηλωτικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων – εργοδοτών και δικαιούχων εργαζομένων, που περνούν και θα περάσουν από τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς, να είναι όσο το δυνατόν απλοποιημένες και ευέλικτες, προς αποφυγή κατά το δυνατόν άσκοπης ταλαιπωρίας και αναποτελεσματικότητας. Τρέχουν παράλληλα σε ασφυκτικές προθεσμίες για την υλοποίηση των μέτρων άλλες τουλάχιστον πέντε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που πρέπει να συμπληρωθούν, με την σημείωση ότι το 97% των ΜμΕ εξυπηρετούνται από εξωτερικά λογιστήρια, με ότι αυτό σημαίνει, για την ταχύτητα διεκπεραίωσης όλων αυτών των διαδικασιών (με κλειστές επιχειρήσεις και απαγόρευσης κυκλοφορίας)- όταν μάλιστα απαιτείται φυσική μεταφορά των παραστατικών.  Ο κλάδος των Λογιστών- μελών μας, το τελευταίο αυτό διάστημα, έχει υπερβάλει εαυτόν, έχει φτάσει στα όρια του και προσπαθεί τον περισσότερο χρόνο να ερμηνεύει αυτά που δεν ερμηνεύονται, παρά να ασχολείται με την υλοποίηση τους.

- Advertisement -

Με δεδομένες τις παραπάνω αντικειμενικές δυσχέρειες, ζητούμε να προβείτε σε άμεση παράταση της προθεσμίας των αιτήσεων των 800,00 ευρώ στην πλατφόρμα ΜybusinessSuport της ΑΑΔΕ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που έληξε 28 Απριλίου, καθώς οι επιχειρήσεις δίνουν την μάχη να επιβιώσουν στην «εμπόλεμη» αυτή κατάσταση που ζούμε και προτείνουμε καταληκτική ημερομηνία  31/05/2020.  ».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση