Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς την «Ενίσχυση λόγω τοπικών μέτρων Χριστουγέννων» με το ποσό 3000 ευρώ όλων των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές.

3 Min Read

Την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές την περίοδο των Χριστουγέννων με το ποσό των 3.000 ευρώ και δυστυχώς δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα ζητά με νέο έγγραφό του το Επιμελητήριο Κοζάνης και ο Πρόεδρος, Νίκος Σαρρής, από τον Υπουργό Άδωνι  Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη.  Η επιστολή έχει ως εξής: « Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Η έκτακτη επιδότηση ύψους 3.000,00 ευρώ, που κατόπιν της σχετικής σας απόφασης   θα καταβληθεί ως αποζημίωση στις πληττόμενες από τον covid 19  επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια κ.α. και  στην περιοχή της ΠΕ Κοζάνης με σκοπό την ενίσχυσή τους «λόγω τοπικών μέτρων Χριστουγέννων», δυστυχώς όπως έγινε αντιληπτό δεν περιλαμβάνει όλους τους ΚΑΔ δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές, παρά το γεγονός ότι στην υπόλοιπη χώρα λειτούργησαν έστω και υπό όρους.

- Advertisement -

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις επαγγελματικές και εμπορικές  δραστηριότητες που ασκούνται από τα Κέντρα – Ινστιτούτα Αισθητικής, τις Σχολές Οδηγών, τα Γυμναστήρια, τα φωτογραφεία, τους παιδότοπους και  τις επιχειρήσεις με ΚΑΔ τροφοδοσίας εστίασης που δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα, αλλά και δεν έλαβαν καμία ενίσχυση με μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Θεωρούμε ότι η ενίσχυσή τους με το συγκεκριμένο ποσό θα επιτρέψει και στις επιχειρήσεις αυτές να ανταποκριθούν σε κάποιες έστω οικονομικές υποχρεώσεις τους, αλλά και  θα αποκαταστήσει το αίσθημα αδικίας που έχει δημιουργηθεί εκ του γεγονότος ότι εξαιρέθηκαν της εν λόγω ενίσχυσης αν και πληττόμενες στον ίδιο βαθμό με αυτές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Η  ΠΕ Κοζάνης, η κοινωνία  και η οικονομία της που μέχρι σήμερα δοκιμάζονται για μακρύ χρονικό διάστημα (από τον Οκτώβριο του 2020)  από το εξαιρετικά βαρύ επιδημιολογικό φορτίο της covid19  θα πρέπει να βοηθηθούν άμεσα εκ μέρους της Κυβέρνησης, γιατί περισσότερο από ποτέ και λόγω της απολιγνιτοποίησης που δημιουργεί νέα οικονομικά δεδομένα στην περιοχή, θα πρέπει να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό της ιστό τον μόνο ικανό να δημιουργήσει την προοπτική και την ανάπτυξη της επόμενης ημέρας

Παρακαλούμε όπως δείτε θετικά το αίτημά μας και μεριμνήσετε για την εξεύρεση των πόρων που θα απαιτηθούν, ώστε να βοηθηθούν όλες οι πραγματικά πληγείσες επιχειρήσεις της περιόδου που αναφέρουμε, οι οποίες μέχρι και σήμερα εν όψει και του Πάσχα παραμένουν κλειστές. Για τις ενέργειές σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση