Το έθιμο των φανών της Κοζάνης παρουσίασε το 8ο Γυμνάσιο στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών

1 Min Read

Το Σάββατο 19/04/2024 μαθητική ομάδα του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης υπό την καθοδήγηση της Δ/ντριας, κας Ευαγγελίας Κουσκουλή και της κας Τερλέκη Μαρίας, παρουσίασαν την εργασία τους στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό  Συνέδριο του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: “‘Έλα να σου μιλήσω για τον Τόπο μου”.

Οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους για το έθιμο των φανών της Κοζάνης και ενθουσίασαν με την ετοιμότητα τους και τη διάθεσή τους για συνεργασία. Προσκάλεσαν μάλιστα τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την πόλη και να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα της Κοζανίτικης Αποκριάς. Συγχαρητήρια στα παιδιά!

- Advertisement -

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των βίντεο που προβλήθηκαν στο συνέδριο: ένα με την προετοιμασία του φανού και ένα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στα παιδιά η “πρωθιέρεια” του Φανού Λάκκος τ’ Μάγγαν, κ. Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την κ. Ματίνα Μόμτσιου για όλη τη βοήθεια και την καθοδήγηση.

Ευχαριστίες και στην εκαπιδευτικό κ. Χαρά Παπαδοπούλου για την επεξεργασία των βίντεο και την προετοιμασία των μαθητών στον χειρισμό των drones.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων  “Οι Φανοί της Κοζάνης”: Κουσκουλή Ευαγγελία ΠΕ06, Τερλέκη Μαρία ΠΕ01 και Φαρμάκης Ιωάννης ΠΕ11.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση