Το φάντασμα του Παύλου Φύσσα

1 Min Read

Το φάντασμα του αδικοχαμένου Φύσσα ακόμα πλανάται και στοιχειώνει ολόκληρη την κοινωνία. Από τη μορφή της μάνας του που ψάχνει τη δικαίωση, μέχρι όλους εκείνους που συντάχθηκαν μαζί του στον ίδιο αγώνα.
Εμετικές δηλώσεις, όπως αυτή του Θάνου Τζήμερου, αποτελούν μια εξαίρεση στην αντίληψη της κοινωνίας για τη δολοφονία Φύσσα.
Στη δολοφονία Φύσσα, εκτός από το ποινικό μέρος, υπάρχει και το έγκλημα κατά της ελευθερίας του λόγου και των ατομικών δικαιωμάτων που είναι εξίσου σημαντικό. Πέρα από αυτό υπάρχει η τεράστια εκκρεμότητα της Χρυσής Αυγής, του πολιτικού αυτού εκτρώματος που πρέπει να εξαφανιστεί.
Μέρες όπως η χθεσινή είναι σημαντικό να τις θυμόμαστε για τους σωστούς λόγους που είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η ενδυνάμωση των φωνών που βρίσκονται στο περιθώριο, αλλά και η αντιμετώπιση οποιουδήποτε φαινομένου οδηγεί σε εξάρσεις βίας.
Κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν το όνομα ή τη δολοφονία Φύσσα για να προκαλέσουν, να ιντριγκάρουν και να δημιουργήσουν ντόρο.
Το ζητούμενο για την κοινωνία είναι τέτοια δραματικά γεγονότα, που μακάρι να μην συνέβαιναν ποτέ, να συζητούνται με τον τρόπο που τους πρέπει και όχι με κραυγές, φωνές, απαράδεκτες δηλώσεις και προσπάθεια εκμετάλλευσης από οποιαδήποτε πλευρά.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση