Το ΙΓΜΕ χωρίς έργα και προσωπικό είναι πουκάμισο αδειανό τόνισε ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του ΙΓΜΕ

2 Min Read

Tην Κοζάνη επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου ΙΓΜΕ Χ. Σμυρνιώτης. “Το ΙΓΜΕ χωρίς έργα και χωρίς προσωπικό είναι ένα άδειο πουκάμισο. Η επανασύστασή του αν δε συνοδευτεί απο στελέχωση και έργα θα είναι ένα νεκρό πράγμα” τόνισε ο κ. Σμυρνιώτης, θέτοντας το θέμα της στελέχωσης και της άμεσης προώθησης των ερευνητικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Σμυρνιώτη τα προβλήματα που υπάρχουν για εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι μεγάλα και δεν έχουν λυθεί, καθώς όλα ξεκίνησαν το 2011 που συγχωνεύτηκε το ΙΓΜΕ για να βγουν 130 εργαζόμενοι στην εφεδρεία, αλλά παρά το ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που επανασυστάθηκε το ΙΓΜΕ, όλα τα μεγάλα προβλήματα, που ταλανίζουν χρόνια τον οργανισμό, παραμένουν άλυτα.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΓΜΕ στην Κοζάνη, ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι το κλίμα είναι γενικά κακό, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού, για να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν και να διασωθεί η πολύτιμη τεχνογνωσία, όσο είναι καιρός.

Στο ΙΓΜΕ Κοζάνης, σήμερα, υπάρχουν 11 εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ για τις συνθήκες που επικρατούν τοπικά μίλησε ο Μανώλης Παφίλης, εκπροσωπώντας το τοπικό συνδικάτο. “Βρισκόμαστε χειρότερα από το μέσο όρο των παραρτημάτων πανελλαδικά” δήλωσε ο Μ. Παφίλης, ενώ αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που έκανε το ΙΓΜΕ τα τελευταία 15 χρόνια, όπως η έρευνα των λιγνιτών στην περιοχή της Ποντοκώμης, ένα κοίτασμα που υιοθέτησε το ΙΓΜΕ, η οριστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης απο τον καρστικό υδροφόρο ορίζοντα του Βαθυλάκκου και πολλά άλλα. “Το ΙΓΜΕ έχει ρόλο και μπορεί να διαδραματίσει και στο μέλλον σημαντικό ρόλο” κατέληξε ο κ. Παφίλης, τονίζοντας ότι ένας παράγοντας για τη φθίνουσα πορεία είναι τα συμφέροντα και η ασθενής πολιτική βούληση ενίσχυσης.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση