Το καλό βιογραφικό

2 Min Read

Όταν η κουβέντα πάει στο βιογραφικό και στο πως μπορούμε να «πουλήσουμε» καλύτερα τον εαυτό μας, αναζητώντας μια δουλειά, θυμάμαι πάντα τη φράση «το καλό βιογραφικό θα σου ανοίξει πόρτες που δεν γνωρίζεις, ενώ ένα κακό CV θα σου κλείσει πόρτες άπαξ και δια παντός».

Στη φάση που διανύουμε αμέτρητοι άνθρωποι κάνουν τα βιογραφικά τους, ψάχνοντας για δουλειά και ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επαγγελματική συμβουλή. Δεν θα επιχειρήσω να το κάνω από αυτή τη στήλη, παρά μόνο, έχοντας δει και έχοντας κάνει αρκετά βιογραφικά, να συνοψίσω σε κάποια βασικά σημεία που αποτελούν εικόνα για το ποιοι είμαστε. Ένα βιογραφικό, όπως το λέει και η λέξη, είναι το ρεζουμέ του βίου μας.

- Advertisement -

Αν ο επαγγελματικός μας βίος δεν περιλαμβάνει και πολλά, είναι μάταιο να προσπαθούμε να ξεγελάσουμε το έμπειρο μάτι του recruiter ή του επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού, σκαρφιζόμενοι πράγματα που δεν αποδεικνύονται. Το ίδιο ισχύει και για ότι άλλο δεν διαθέτουμε από πτυχία, πιστοποιητικά κλπ.

Μ’ ένα βιογραφικό στοχεύουμε εκεί που είναι στα μέτρα μας. Καλές είναι οι μεγάλες προσδοκίες, αλλά ακόμα καλύτερες οι ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Με μια κουβέντα. Ένα βιογραφικό είναι η επαγγελματική εκδοχή του εαυτού μας. Από το e-mail που δίνουμε, τη φωτογραφία που βάζουμε, ακόμα και τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιούμε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι απευθυνόμαστε σε υποψήφιο εργοδότη και όχι σε γραφείο συνοικεσίων.

Μοιραστείτε την είδηση