Το καρναβάλι στη Βουλή μας

3 Min Read

Δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι επιμένουν να εκπλήσσονται, με όσα συμβαίνουν στο δημόσιο βίο μας, ιδίως δε στον χώρο του κοινοβουλίου. Καλά, δεν το πήρατε είδηση ότι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου έγινε, στην Πάτρα, η επίσημη τελετή ενάρξεως της καρναβαλικής περιόδου; Γιατί σας ξενίζει η τόσον εκκωφαντική παρέλαση μασκαράδων από το βήμα και τα έδρανα της Βουλής, από τις οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών και από τα μικρόφωνα των ραδιοφώνων;
Μια από τις γραφικότερες φιγούρες του πολιτικού μας καρναβαλιού, ο πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΝΔ και ουσιαστικώς πρώην ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανέβαλε αρχικώς για τέσσερις ημέρες την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να δοθεί χρόνος στον Αλέξη και στον Πανό, μήπως βρουν λύση ώστε ο Πάνος να παραμείνει «αρχηγός» που αναγνωρίζεται από την Βουλή. Ύστερα έδωσε μια εικοσιτετράωρη παράταση. Στην λήξη της, έσπευσε να ενημερώσει τον αγωνιούντα ελληνικό λαό ότι …χάλασε το αυτοκίνητο του και δεν μπόρεσε να ανεβεί στη Βουλή.
Επειδή αυτή η δικαιολογία ξεπερνούσε και τα έσχατα τα όρια της γελοιότητας, αναγκάσθηκε να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής, τρίτος στην ιεραρχία του πολιτεύματος, μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
Όχι βεβαίως για να επισκευάσει το βουλευτικό αυτοκίνητο του Παπαχριστόπουλου, αλλά για να του πει «ρε Θανάση, γινόμαστε ρεζίλι, πάρε ένα ταξί και έλα στο γραφείο μου». Και πήγε. Έτσι προέκυψε μια νέα αναβολή με το επιχείρημα «να ψηφισθεί πρώτα και η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».
Είχαν προηγηθεί οι απειλές του Καμμένου ότι «θα ανοίξει το στόμα του» αν του αφαιρέσουν την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. Απειλές που έπιασαν αμέσως τόπο. Με τον πρωθυπουργό να σπεύδει, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζαννακόπουλου, να διαβεβαιώσει τον απειλούντο ότι και εκείνος προβληματίζεται. Και όλοι μαζί φόρτωσαν στον Βούτση την ευθύνη να βρει μια λύση.
Κατά τα λοιπά, εις πάσαν ευκαιρίαν, τόσον ο Αλέξης, όσο και ο Πάνος, μας διαβεβαιώνουν, έκαστος από την πλευρά του, ότι «ούτε εκβιάζουν ούτε εκβιάζονται».
Δεν απομένει πάρα να στολίσουν με χάρτινες πολύχρωμες κορδέλες την πρόσοψη του κοινοβουλίου και να στρώσουν με «κομφετί» τον προαύλιο χώρο, ένθα παρελαύνουν οι διάφοροι μασκαράδες. Άλλος με στολή μακεδονομάχου, άλλος με στολή παραλλαγής, άλλος με στολή μαφιόζου εκβιαστή. Και του χρόνου.

Μοιραστείτε την είδηση