Το καταφύγιο του Μπούρινου ανακαινίστηκε και περιμένει τους επισκέπτες του – Ένα «όπλο» στην προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή του Βοϊου

2 Min Read

Πόλο έλξης εκδρομέων και περιπατητών αποτελεί το ανακαινισμένο καταφύγιο του Μπούρινου που διαχειρίζεται ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας. Πρόκειται για το καταφύγιο που κατασκευάστηκε το 1972 από τον προοδευτικό σύλλογο Σιάτιστας και μετά την ανακαίνισή του είναι ένα στολίδι στην καρδιά του Μπούρινου.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε όσο δυνατόν καλύτερα την περιοχή του Μπούρινου που είναι ιδιαίτερης αξίας και σημασίας για τον κόσμο της Σιάτιστας και όχι μόνο. Κατά την άποψή μας αποτελεί όπλο στην τουριστική προσέκλυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού μαζί με τα αρχοντικά της Σιάτιστας. Προσπαθούμε να τον αναδείξουμε, να προβάλλουμε την ομορφιά του και να διατηρήσουμε την ομορφιά για τις επόμενες γενιές» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάκης Μπούρτσος.

- Advertisement -

Το καταφύγιο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1400 μέτρων, βόρεια της κοιλάδας του Μεσιανού νερού, στο φρύδι ενός γκρεμού, μια ώρα πριν την υψηλότερη κορυφή του βουνού στα 1800 μέτρα. Εντός του καταφυγίου υπάρχουν οργανωμένοι χώροι με ενεργειακό τζάκι και κουζίνα και στο χώρο κατάκλισης μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 35 άτομα. Από τον εξώστη του καταφυγίου μπορεί να δει κανείς την κοιλάδα του Μεσιανού νερού που έχει πολλά και σπάνια φυτά.

«Από τον εξώστη, βλέπεις μια εικόνα που σου δημιουργεί ευτυχία» τονίζει το μέλος του Συλλόγου Βίκυ Βανίδη και επισημαίνει ότι «ο σύλλογος μαζί με το δήμο θα κάνουν σειρά εκδηλώσεων για να φέρουν τον κόσμο πάνω στο βουνό, ώστε να απολαύσει την ομορφιά της φύσης».

Μοιραστείτε την είδηση