Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αυτισμό άνοιξε τις πύλες του

2 Min Read

Το σύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Αυτισμό εγκανιάστηκε σήμερα το μεσημέρι σηματοδοτώντας την υλοποίηση ενός στόχου  του  Συλλόγου  Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης. Πρόκειται για ένα όραμα που πήρε σάρκα και οστά, έστω και με καθυστέρηση δέκα ετών.

Η Δομή, περιλαμβάνει Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας «2007-13».

- Advertisement -

Το Κέντρο αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει 12 παιδιά σε σύγχρονες αίθουσες και με τον εξοπλισμό που προβλέπεται. Περιλαμβάνει αίθουσα γυμναστηρίου, χώρους αισθητηριακής ολοκλήρωσης και μια πρότυπη αίθουσα χαλάρωσης-snoozing, καθώς επίσης, εργαστήριο με κατασκευές και εστιατόριο.

«Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006 και πρώτος στόχος μας ήταν η λειτουργία του κέντρου που προέκυπτε από την ανάγκη μας τα παιδιά να έχουν συνεχή εκπαίδευση. Κάναμε την πρότασή μας στο Δήμο το 2007, ακολούθησαν αρκετές διαδικασίες γραφειοκρατικές με την παραχώρηση του οικοπέδου και αφού ολοκληρώθηκε η παραχώρηση σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ ο δήμος συνέταξε τη μελέτη, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε το 2013» λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ελένη Παφύλη.

«Υπάρχει πλέον ένας χώρος αναφοράς, με εξειδικευμένο προσωπικό και φροντίδα που καλύπτεται με δαπάνες του συλλόγου» λέει η κ. Παφύλη. Επόμενος στόχος, η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, στην οποία όταν θα λειτουργήσει οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους.

Στοίχημα από ‘δω και πέρα η απρόσκοπτη λειτουργία του που είναι εξασφαλισμένη μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέχρι το 2020.

 

Μοιραστείτε την είδηση