Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης σημείο αναφοράς για τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας- Ομαδικά εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής ανέργων

4 Min Read

Ομαδικά εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής για ανέργους, διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Δυτ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών που προωθούν την απασχόληση και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων του Κέντρου Κοινότητας αλλά και των πολιτών του Δήμου Κοζάνης.

Για τη δράση αλλά και για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Γιώργος Σιαμπανόπουλος και η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Αναστασία Βαβλιάρα.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε η κα Βαβλιάρα το Κέντρο Κοινότητας είναι η νέα δομή στην κοινωνική στήριξη που  ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Ιούλιο. «Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί ως σημείο αναφοράς για όλους τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης σχετικά με την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την παραπομπή τους για όλα τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας».

Αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας, ανά άξονα λειτουργίας, αποτελούν τα εξής:

Α. Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών για τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

Β. Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές όπως ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικά φροντιστήρια, δομές ψυχικής υγείας, το Βοήθεια στο Σπίτι κ.α. α και η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ).

Γ. Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων, όπως παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες κ.α.

«Η συγκεκριμένη δομή έρχεται να προστεθεί στις δομές αλληλεγγύης του Δήμου Κοζάνης. Ως Δήμος Κοζάνης θέλουμε να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας και πιστεύω πως με τη συμβολή των εργαζομένων θα το καταφέρουμε» πρόσθεσε ο κ. Σιαμπανόπουλος.

Αναφορικά με τα εργαστήρια  θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΙΝΕ.Γ.Σ.Ε.Ε. επί της οδού Καμβουνίων 24, στον 1ο όροφο.

Το πρώτο εργαστήρι με τίτλο “Ομαδικά εργαστήρια επαγγελματικής συμβουλευτικής ανέργων” αφορά ανέργους απόφοιτους α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και ημέρα Τρίτη, από τις 10:00 π.μ έως τις 2:00 μ.μ. με τις εξής θεματικές:

 

  • 10:00 – 12:00 Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας
  • 12:00 – 2:00 Τεχνικές αναζήτησης εργασίας (Κριτική ανάγνωση αγγελιών/ Βιογραφικό σημείωμα/Συνοδευτική επιστολή)

Το δεύτερο εργαστήρι με τίτλο “Ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής για ανέργους” αφορά ανέργους απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου και ημέρα Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 2:00 μ.μ με τις εξής θεματικές:

  • 10:00 – 12:00: Διαμορφώνοντας ένα πλάνο εργασίας
  • 12:00 – 2:00: Διαχείριση του άγχους στην ανεργία.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, επί της οδού Αργυροκάστρου 13, καθημερινά από τις 9:00 έως 13:30, από Πέμπτη 5/4/2018 έως και Δευτέρα 16/4/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ επικοινωνίας:

  • 2461028120 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κοζάνης

Αναστασία Βαβλιάρα, Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια

Νικολέτα Αντωνιάδη, Κοινωνική Λειτουργός

Φωτεινή Χατζηνικολάου, Ψυχολόγος

  • 2461049780 ΙΝΕ.Γ.Σ.Ε.Ε.Ε.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μοιραστείτε την είδηση