Το κέντρο του νέου οικισμού Ποντοκώμης να διαμορφωθεί με χαρακτηριστικά ποντιακού οικισμού, ώστε να προσελκύει επισκέπτες προτείνει ο Δήμαρχος Κοζάνης

1 Min Read
Μιλώντας στο kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη, μεταξύ άλλων, για το θέμα του οικισμού της Ποντοκώμης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις.
“Έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο που θα αναλάβει το δεύτερο από τα έργα υποδομής, το σχετικό δηλαδή με τα δίκτυα, την οδοποιία και τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, προϋπολογισμού 20 εκ. πριν λίγο καιρό” ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης σχετικά.
Ο κ. Μαλούτας είπε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα ανοιχτά που σχετίζονται με τις γραμμές υψηλής τάσης που συνεχίζουν να διασχίζουν το νέο οικισμό, αλλά και την ηλεκτροδότηση του οικισμού και των εσωτερικών δικτύων. “Από τον παλιό οικισμό ο Δήμος Κοζάνης δεν πήρε ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τα δίκτυα που υπήρχαν και μιλάμε για 2 εκ. ευρώ κόστος που πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι” τόνισε.
Η παλιά Ποντοκώμη
Επιπλέον, ανοιχτό είναι και το ζήτημα κάποιων μικροαπαλλοτριώσεων για τα έργα της αποχέτευσης.
Τέλος, ο κ. Μαλούτας είπε ότι είναι ανοιχτό και θα συζητηθεί με τους κατοίκους το θέμα της φυσιογνωμίας του κέντρου του οικισμού, το οποίο ” είναι ένα ζήτημα που μπαίνει με μεγαλύτερη έμφαση στην ενδογενή αστική ανάπτυξη, ώστε να διαμορφωθεί με τα χαρακτηριστικά ποντιακού οικισμού και να προσελκύει επισκεψιμότητα”.
Σωκράτης Μουτίδης
Μοιραστείτε την είδηση