Το κλείσιμο του Γυμνασίου της Άνω Κώμης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

2 Min Read

Το ζήτημα του κλεισίματος του Γυμνασίου Άνω Κώμης και της μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο του Κρόκου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης. Αξίζει να τονίσουμε πως από το 2011 είχε προβλεφθεί η κατάργηση του Γυμνασίου και μετά από κινητοποιήσεις συνέχισε να λειτουργεί άτυπα  ως παράρτημα του Γυμνασίου του Κρόκου (λειτουργούσαν με ίδιους καθηγητές).  Η λειτουργία του παραρτήματος γινόταν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και παράλληλα με τη μείωση των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το κλείσιμο του. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κώστα Κωνσταντόπουλο η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους και όχι για οικονομικούς καθώς το Ειδικό Γυμνάσιο θα παραμείνει στο κτήριο της Άνω Κώμης.

Από την πλευρά τους οι γονείς, όπως υποστηρίξαν ενημερώθηκαν ξαφνικά για το κλείσιμο του σχολείο και εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το κλείσιμο του σχολείου που οδηγεί σε υποβάθμιση της Άνω Κώμης και της γύρω περιοχής, τόνισαν πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αύξηση των μαθητών,  ενώ έκανα λόγο για δημιουργία πρόσθετων εξόδων μεταφοράς και πολλά άλλα προβλήματα.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η ίδρυση εκ νέου αυτόνομου Γυμνασίου Άνω Κώμης αν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών τα επόμενα χρόνια, με τη αντιπολίτευση να συμφωνεί στο σημείο αυτό αλλά παράλληλα να ζητά τη λειτουργία και φέτος του σχολείου ως παράρτημα.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση