Το κλιμάκιο κυβέρνησης και ΔΕΗ θα “υποδεχτεί” ο Σπάρτακος με μήνυμα ότι “η περιοχή αρνείται να πεθάνει”

2 Min Read

“Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι η περιοχή αρνείται να πεθάνει” λέει ο γενικός γραμματέας του Σπάρτακου Σάκης Μάστορας ενόψει της έλευσης κλιμακίου κυβέρνησης υπό τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και ΔΕΗ στην περιοχή.
“Αναμένουμε την παρουσίαση του σχεδίου για το μέλλον της περιοχής, γνωρίζοντας ότι αυτό που θα προκύψει δεν θα έχει κάτι θετικό για τη Δυτική Μακεδονία” συμπληρώνει ο κ. Μάστορας.
Το σωματείο “Σπάρτακος” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, μιας συνεδρίασης κρίσιμης, στον απόηχο διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης το σώμα ενημερώθηκε για τις εξαγγελίες σχετικά με το κλείσιμο των μονάδων, για το Εθνικό Σχέδιο και την Ενέργεια και το Κλίμα, για τις διαδικασίες (συμβούλια, συσκέψεις κοκ) που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του σωματείου, ενώ βαρύτητα δόθηκε στις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και τις κοινωνίες μία «βίαιη» παύση λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (Αδαμίδης και Καρράς) καθώς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Π. Καραλευθέρης που ευχήθηκαν στους εργαζόμενους καλή χρονιά και ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα.
Με αφορμή την έλευση του κυβερνητικού κλιμακίου και της ΔΕΗ και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν, το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους:
• Την Παρασκευή 7.2.2020 στη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V» και ώρα 14.30
• Το Σάββατο 8.2.2020 στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ώρα 14.00 με μνοναδικό στόχο όπως αναφέρεται “να αποτραπεί ο στραγγαλισμός της περιοχής”.

Μοιραστείτε την είδηση