Το λαχανί μπουζουκοφόρεμα

2 Min Read

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα λαχανί μπουζουκοφόρεμα, το οποίο φέρεται να εστάλη εν είδει βοήθειας στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών. Ο άνθρωπος που την έφερε στο φως της δημοσιότητας σχολιάζει: «μπορεί να κάηκε το σπίτι σας, αλλά το βράδυ στα μπουζούκια θα κάνετε φοβερή εμφάνιση. ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ;; (από τα ρούχα που έστειλαν στους πληγέντες)».
Χωρίς να υπάρχει μεγάλη σιγουριά σχετικά με την εγκυρότητα του πλαισίου της φωτογραφίας (αν δηλαδή όντως είναι από τη βοήθεια προς τους πυρόπληκτους ή αν απλά χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ντόρο), οφείλουμε να σταθούμε στην πρόθεση όλων όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν εθελοντικά σε τέτοιες περιπτώσεις που το συναίσθημα περισσεύει και η λογική υποχωρεί αισθητά.
Όταν ήρθαν στο Κλειστό της Λευκόβρυσης οι πρόσφυγες για μερικές μέρες, ο κόσμος έσπευσε να βοηθήσει και κουβαλούσε από μαγειρευτό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι μέχρι …νυφιάτικες παντόφλες. Άχρηστα προφανώς αμφότερα σε αυτή τη φάση. Εκείνοι, όμως, ήθελαν να βοηθήσουν και καθώς δεν είχαν εμπειρία, κουβαλούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Επομένως δεν είναι θέμα ηλιθιότητας, αλλά αντίληψης και εκπαίδευσης και αυτή η συμπεριφορά.
Σε μια χώρα που κάθε είδους προσομείωση γίνεται στα χαρτιά, που τα συντονιστικά συνεδριάζουν μπροστά στις κάμερες με σαφές έλλειμμα επιχειρησιακής ετοιμότητας και πολλά άλλα, είναι φυσικό οι πολίτες να μην μπορούν να ξεχωρίσουν στοιχειώδη πράγματα και να περνούν την προσφυγιά για ταξιδάκι αναψυχής.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση