Το λαϊκό φαγοπότι

2 Min Read

Την 33η Έκθεση και την κάθε έκθεση είναι απαραίτητο να ακολουθεί ένας κριτικός απολογισμός. Με διάθεση να δούμε τι πραγματικά μας γίνεται και όχι να ευλογήσουμε τα γένια μας.
Δόξα τω θεώ στην περιοχή μας έχουμε πολλές εκθέσεις. Οι περισσότερες με το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή γενικές, και πολύ σπανιότερα κλαδικές, ενώ τελευταία καθώς η γαστρονομία φαίνεται να πουλάει, πέσαμε όλοι με τα μούτρα στα γαστρονομικά φεστιβάλ.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να τα κάνουμε σωστά, είναι σημαντικό πέρα απο μια γιορτή στην οποία πλακώνει ο κόσμος και μασαμπουκώνει, να τους προσθέσουμε και κάτι άλλο. Γιατί καλό είναι να δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας μεταξύ μας και μάλιστα μαγειρεμένα απο τους πολύ καλούς σεφ που έχουμε, αλλά χρειάζεται να τους προσδώσουμε και μια περισσότερη αξία.
Και ναι μεν όσοι έχουν εδραιωθεί και έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην Anuga και σε άλλες μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, γνωρίζουν πια αρκετά για το τι πρέπει να κάνουν, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι που είναι σημαντικό να κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα δικτύωσης και εξωστρέφειας.
Άρα ας πούμε ότι ένα γαστρονομικό πανηγύρι είναι μια όμορφη πρωτοβουλία προς τον κόσμο της περιοχής, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες κινήσεις ουσίας απο το Επιμελητήριο.
Αυτό είναι που ζητούν αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι του χώρου που αντιλαμβάνονται ότι ένας πιο οργανωμένος Νιάημερος εσωτερικής κατανάλωσης δεν είναι η απάντηση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση