Νέο Μουσικοπαιδαγωγικό Τμήμα Βιωματικής στην Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης

3 Min Read

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου παρουσίαση των τμημάτων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Το νέο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για την μουσική χρονιά 2022-2023, παρουσιάζει αυτή την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα, η Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μετά… μουσικής.
Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών από την 1η Σεπτέμβρη, η διοίκηση του ωδείου θα παρουσιάσει τα υπάρχοντα και νέα της τμήματα καθώς και δείγμα της δουλειάς που γίνεται με τα μουσικά σύνολα να «παρεμβαίνουν» μεταξύ των ομιλιών του υπεύθυνου σπουδών Στέλιου Καραγιαννίδη και της μαέστρου Μαρίας Καραγιάννη.
«Στην εκδήλωση της Τετάρτης θα παρουσιάσουμε το νέο μας τμήμα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει αυτό που παλαιότερα λέγαμε μουσική προπαιδεία. Πρόκειται για το Μουσικοπαιδαγωγικό Τμήμα Βιωματικής πολυαισθητηριακής προσέγγισης, βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό του Soundsteps και της εκπαιδευτικού Ελένης Λαγουδάκη» είπε μιλώντας στον «Χ» ο κ. Καραγιαννίδης.
Παράλληλα θα παρουσιαστεί και το νέο τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, το οποίο αποτελεί και το πρώτο στην Κοζάνη που οι σπουδαστές θα μπορούν να πάρουν πτυχίο, όπως προβλέπει το σχετικό ΦΕΚ. «Θα ενημερώσουμε το κοινό και τους ενδιαφερόμενους για το τι θα κάνουμε από τη νέα χρονιά για το συγκεκριμένο τμήμα σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών, αλλά και γενικά για τις νέες μας δραστηριότητες που φέρνουν το ωδείο μας ένα βήμα μπροστά» συμπλήρωσε η κ. Καραγιάννη.
Η Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης, ανοίγει τη νέα χρονιά με τα εξής τμήματα:
• «Κλασικό τμήμα» (πιάνο, κιθάρα, έγχορδα (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο) ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο), χάλκινα πνευστά (τρομπέτα), κλασικό τραγούδι και βυζαντινή μουσική.)
• Παραδοσιακό τμήμα (κρουστά, ποντιακή λύρα, ταμπουράς, μπουζούκι, ακορντεόν, τραγούδι, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα.)
• Σύγχρονο τμήμα (Drums, ηλεκτρική κιθάρα.)
• Ειδικά θεωρητικά μαθήματα (αρμονία, αντίστιξη, σύνθεση, ενοργάνωση, θεωρητικά παραδοσιακής μουσικής.)
Όσον αφορά στα τμήματα των συνόλων, αυτά είναι:
• Κλασικό τμήμα (παιδική χορωδία, εφηβική χορωδία, χορωδία ενηλίκων, ορχήστρα κατωτέρων τάξεων, ορχήστρα, ευέλικτα μουσικά σχήματα, σύνολο κιθάρας κατωτέρων τάξεων, σύνολο κιθάρας.)
• Παραδοσιακό & σύγχρονο τμήμα (σύνολο παραδοσιακής μουσικής, σύνολο σύγχρονης μουσικής, ευέλικτο μουσικό σχήμα.)
Παράλληλα στην εκδήλωση της Τετάρτης θα δοθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο απόκτησης πτυχίων, τα υποχρεωτικά μαθήματα, την διαδικασία που ακολουθείται, τα έτη σπουδών καθώς και για άλλες δράσεις που διοργανώνει το ωδείο με συναυλίες σε πολλά μέρη της χώρας και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση