“Το νοσοκομείο των ονείρων μας”- Σήμερα η δράση της ομάδας Συντονισμού Γονέων Κοζάνης στην πλατεία

2 Min Read

Ζωγραφιές παιδιών  με θέμα “Το νοσοκομείο των ονείρων μας”, θα παρουσιαστούν σήμερα Σάββατο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, σε εκδήλωση αισθητοποίησης της δραστήρίας ομάδας Συντονισμού Γονεών Κοζάνης. Η δράση θα ξεκινήσει στις 12,30 ενώ λίγο νωρίτερα,  μία ομάδα γονέων θα παρευρεθεί   στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, για να προσφέρει λουλούδια και ζωγραφιές από διάφορα σχολεία της πόλης, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ, στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που με τόσο κόπο και κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσφέρουν στους πολίτες της Κοζάνης.

Σε σχετική ανακοίνωση της η ομάδα Συντονισμού Γονέων Κοζάνης, αναφέρει:

- Advertisement -

Mε  τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, από το 2013 μέχρι το 2019, ο αριθμός των εξετασθέντων, στο νοσοκομείο της Κοζάνης, κάθε έτος κυμαίνεται στις 100.000 (εκατό χιλιάδες).
Από αυτόν τον αριθμό ξεχωρίζουμε τους εξετασθέντες της παιδιατρικής κλινικής, που φτάνουν τις 10.000 (δέκα χιλιάδες), με τον αριθμό αυτό να έχει αυξητικές τάσεις και να μοιράζεται στη μέση, μεταξύ των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των εφημεριών.
Όσοι έχουμε επισκεφθεί την παιδιατρική έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τα κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν γιατροί και νοσηλευτές για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.
Το υπουργείο υγείας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν κενά και ότι οι παιδίατροι στην πόλη της Κοζάνης είναι αρκετοί!
Φαίνεται πως σκοπός του υπουργείου υγείας είναι η συνέχιση της υποβάθμισης των δομών υγείας της περιοχής, με τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας να αλληλοσυμπληρώνονται για νακαλύπτουν τα κενά σε προσωπικό.
Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με αίτημα:
Καμία μέρα χωρίς εφημερία η παιδιατρική του Μαμάτσειου,
Προκήρυξη του συνόλου των θέσεων, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων
με μόνιμο προσωπικό.
Δεν δεχόμαστε η υγεία να γίνεται αντικείμενο κέρδους για το συμφέρον των λίγων!
Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στις δράσεις που διοργανώνονται από φορείς, για ένα σύγχρονο,
δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας!

Μοιραστείτε την είδηση