Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας Κυπρίνου στην λίμνη Πολυφύτου

3 Min Read

Από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Απριλίου

Στην λίμνη Πολυφύτου θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας Κυπρίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Απριλίου. Οι συμμετοχές από όλη την χώρα είναι δεκάδες και οι διοργανωτές ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες μετά την έγκριση του αγώνα από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Κοζάνης.

- Advertisement -

Την διοργάνωση έχει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας «ΣΑΚΗΣ ΤΖΟΥΡΑΣ» και από το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου, οι συμμετέχοντες θα πιάσουν τους χώρους για να στήσουν τα καλάμια τους. Τα τμήματα αλιείας είναι:

  • Αμπελάκι Αγία Βαρβάρα,
  • Γούλες, 
  • Κόλπος Καισαρειάς, 
  • Κόλπος Σπάρτου και Κ
  • όλπος πλατανοδάσους Ρυμνίου. 

Σημειώνεται πως για τα μέρη αλίευσης θα συνεκτιμηθεί και η στάθμη των υδάτων εκείνο το 48 ώρο.

Η διεξαγωγή του αγώνα θα γίνει σύμφωνα με τον Κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και επιπρόσθετα θα ισχύουν οι περιορισμοί της συμμετοχής σε αυτούς Αθλητών – Συλλόγων της δύναμης της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (κάτοχοι δελτίων αθλητικής ιδιότητας και θεωρημένης κάρτας υγείας αθλητή).

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Γίνεται αποκλειστικά ψάρεμα κυπρίνου (γριβαδιού), αλλά σε καμία περίπτωση το βάρος του ψαριού δεν θα είναι μικρότερο των 1.000γρ. 
  • Κάθε αθλητής μπορεί να ψαρεύει με δύο καλάμια και σε κάθε καλάμι επιτρέπεται ένα αγκίστρι.
  • Κάθε αλίευμα κυπρίνου (γριβάδι) μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού αφού ζυγιστεί ή φωτογραφηθεί θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό. 
  • Απαγορεύεται στους αθλητές, η αλίευση/προπόνηση στο πεδίο του αγώνα τρείς ημέρες προ της ημερομηνίας τέλεσης τα αγώνα. Επίσης απαγορεύεται γενικά και από οποιονδήποτε, η αλίευση στο πεδίο του αγώνα, τρείς ημέρες προ της ημερομηνίας τέλεσης του αγώνα. Απαγορεύεται αυστηρώς να υπάρχουν δίχτυα στο πεδίο κατά τη διάρκεια του αγώνα και σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτή. Για την τήρηση των ανωτέρω αρμόδιος είναι κατ’ αρχήν ο διοργανωτής σύλλογος συνεπικουρούμενος από τις κατά τόπους Αστυνομεύουσες Αρχές.

Αλυτάρχης του αγώνα θα είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου Γεώργιος Αργυριάδης, ο οποίος έχει οριστεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Μοιραστείτε την είδηση