Το περιζήτητο γάλα γαϊδούρας στην Οινόη – Παράγεται με αγάπη στη φάρμα των αδελφών Τσιχουρίδη

2 Min Read

Στην Οινόη και στην οικογενειακή φάρμα Τσιχουρίδη, τα αδέρφια Ισαάκ και Γιώργος, γνωρίζοντας τις μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του γάλακτος γαϊδούρας έστησαν, με μεράκι και επαγγελματισμό, την τελευταία δεκαετία μία ξεχωριστή φάρμα σε μία καταπράσινη έκταση 250 στρεμμάτων, στην οποία εκτρέφουν γαϊδούρες, με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή αγνού και βιολογικού γάλακτος γαϊδούρας άριστης ποιότητας.
Το γάλα υπόκειται σε κατεργασία και διατίθεται παστεριωμένο για ανθρώπινη κατανάλωση και απαστερίωτο για βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση.
Τα γαϊδουράκια κινούνται ελεύθερα σε βοσκοτόπους και τρέφονται με βιολογικές τροφές, που παράγoνται από τους ίδιους τους αδελφούς Τσιχουρίδη και είναι απαλλαγμένες από χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα και ελεγμένες από οργανισμό πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να παράγουν γάλα υψηλής ποιότητας και μεγάλης διατροφικής αξίας.

Αφορμή για την γνωριμία των αδελφών, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, «με τα πανέμορφα, συμπαθή, εξαιρετικού χαρακτήρα, περήφανα αυτά τετράποδα που μας έχουν καταπλήξει με την υπομονή, την ευγένεια και την φιλική συμπεριφορά τους και που με την παραμικρή ευκαιρία αναζητούν το χάδι, υπήρξε η αλλεργία στο γάλα που παρουσίασε μία από τις κόρες μας στη βρεφική της ηλικία. Μετά από αναζητήσεις και πειραματισμούς σε υποκατάστατα και γάλατα σε σκόνη ξένων εταιριών, αποφασίστηκε και με την προτροπή γιατρών η σίτιση του παιδιού και με γάλα γαϊδούρας, μέχρις ότου σταδιακά ξεπεραστεί το πρόβλημα».

Στην αρχή προμηθεύτηκαν πέντε ζώα για ίδια χρήση, αλλά στη συνέχεια και έχοντας ορατά τα αποτελέσματα από τη χρήση του γάλατος γαϊδούρας στη διατροφή του παιδιού τους, άρχισαν σιγά-σιγά να ανακαλύπτουν και τις άλλες εξίσου σημαντικές ιδιότητες του που εκτός από τις έξοχα κοσμετολογικές τους εφαρμογές, έχουν και σημαντικές θεραπευτικές εφαρμογές στην ιατρική.
Οι λόγοι αυτοί τους οδήγησαν στην απόφαση να ασχοληθούν με την εκτροφή των ζώων, να παράξουν το γάλα και να το διαθέτουν σήμερα, όπου τους ζητηθεί.

Μοιραστείτε την είδηση