Το Πράσινο Ταμείο για το πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την απολιγνιτοποίηση

2 Min Read

Σήμερα το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε το 15ο του χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την περίοδο που έχει διατρέξει από το Νοέμβριο του 2019 ως σήμερα. Το πρόγραμμα για την απολιγνητοποίηση και τη βιώσιμη οικονομική δραστηριότητα στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη. Είναι μια ιστορική στιγμή στη διαδρομή του Ταμείου, γιατί είναι η πρώτη φορά που εκδίδει πρόγραμμα στο αντικείμενο αυτό. Διατίθεται ποσό 31,4 εκατομμύρια ευρώ σε 7 στόχους με ξεχωριστούς άξονες και μέτρα.

- Advertisement -

Με την υπογραφή του Προγράμματος από τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη οι δράσεις του θα είναι στη διάθεση των τοπικών κοινωνιών της Κοζάνης, της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης μέσα στον Ιούνιο. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την προτεραιότητα της περιβαλλοντικής πολιτικής όπως την έχουν καθορίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η κυβέρνηση συνολικά. Η συμβολή του Εθνικού Συντονιστή κ. Κωστή Μουσουρούλη και της Συντονιστικής Επιτροπής στη διαμόρφωση των αξόνων του ήταν καθοριστική και τους ευχαριστώ.

Μαζί με τα 14 υπόλοιπα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο το Πράσινο Ταμείο διαθέτει στους δυνητικούς του δικαιούχους ήδη 143 εκατομμύρια ευρώ. Έργα αστικής αναζωογόνησης, προστασίας δασών, φυσικού περιβάλλοντος και στήριξης στους φορείς διαχείρισης, απόκτησης κοινόχρηστων χώρων, καινοτόμων δράσεων, έργων όλου του περιβαλλοντικού εύρους μέσα από τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών είναι στη διάθεση δήμων, οργανώσεων και ολων των δικαιουχων για έργο μετρήσιμο από τους πολίτες σε όλη τη χώρα.

Μοιραστείτε την είδηση