Το πρόγραμμα συλλογής οργανικών απορριμμάτων του Δήμου Κοζάνης παρουσιάστηκε ως καλή πρακτική σε ημερίδα για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων

2 Min Read

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννιδης συμμετείχε ως ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε το Δίκτυο των Φο.Δ.Σ.Α σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (E.O.ΑΝ) και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Στην ημερίδα μαζί  με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένη Μαυρίδη παρουσίασαν το πρόγραμμα συλλογής οργανικών απορριμμάτων που εφαρμόζεται στους Δήμους Κοζάνης και Βοίου  και είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δυο Δήμων με τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε επίσης στο συνολικό σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση απορριμμάτων και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

- Advertisement -

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συμμετοχή της ΚΕΔΕ.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων, ενώ παρουσιάσθηκαν και καλές πρακτικές διαχείρισης βιοαποβλήτων από Φο.Δ.Σ.Α & Δήμους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωκράτης Φάμελλος και κ.Γιάννης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος  Καπετάνιος.

Η ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων αποτελεί κομβικό σημείο τόσο για την επίτευξη των στόχων που θέτει το νέο ΕΣΔΑ και τα ΠΕΣΔΑ όσο και για περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας.

 

Μοιραστείτε την είδηση