Το πρώτο αεροσκάφος της Egnatia Aviation έρχεται προσεχώς στο αεροδρόμιο της Κοζάνης – Με νηολόγιο SX-KOZ και όνομα «Σωκράτης»

2 Min Read

Tο πρώτο αεροσκάφος της Egnatia Aviation έρχεται στη βάση της Κοζάνης. Πρόκειται για ένα Diamond 40 New Generation που θα είναι το 12ο του στόλου της εταιρείας και το πρώτο από το πέντε ολοκαίνουργια αεροσκάφη που θα έχουν ως βάση το αεροδρόμιο της Κοζάνης από τον Απρίλιο του 2019.
Είναι ένα εκπαιδευτικό 4θέσιο ελαφρύ αεροσκάφος της Αυστριακής βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών γενικής αεροπορίας, με πρώτο ιδιοκτήτη την Egnatia Aviaton που το παρέλαβε «του κουτιού» από το εργοστάσιο, λίγο έξω από την Βιέννη.
Η παραλαβή έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Wiener Neustadt, από τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη που αναφέρθηκε στη διαδικασία της επιλογής του αεροσκάφους που εξυπηρετεί τους στόχους της εταιρείας.
«Ήρθαμε εδώ να παραλάβουμε ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος. Μετά τις σχετικές διατυπώσεις θα είναι πλήρως έτοιμο για την πτητική δραστηριότητά του στο αεροδρόμιο της Κοζάνης. Η Κοζάνη μας ενδιαφέρει πραγματικά. Είναι σημαντική η στιγμή της παραλαβής του πρώτου αεροσκάφους, καθώς μας θυμίζει το ξεκίνημά μας το 2006. Το αεροδρόμιο μας συνδέει πολύ με την Κοζάνη και θα έχει νηολόγιο KOZ» ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης.
Το αεροπλάνο με το χαρακτηριστικό νηολόγιο SX-KOZ βαφτίστηκε «Σωκράτης». Το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Κοζάνη και θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση της Egnatia Aviation.
Από τον Απρίλη του 2019 ξεκινάει η πρακτική εκπαίδευση των 52 Ιρακινών εκπαιδευόμενων πιλότων της Iraqi Airways που βρίσκονται από το καλοκαίρι στην Κοζάνη. Τέλος, στις 15 Ιανουαρίου αναμένονται άλλοι 28 Ιρακινοί εκπαιδευόμενοι που ολοκληρώνουν το συμβόλαιο της εταιρείας.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση