Το πρώτο καρδιογκολογικό ιατρείο της Βόρειας Ελλάδας λειτουργεί στην Κοζάνη- Η Καρδιολογική Κλινική του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου πρωτοπορεί

2 Min Read

Το πρώτο καρδιογκολογικό ιατρείο της Βόρειας Ελλάδας για καρκινοπαθείς που παρουσιάζουν καρδιακές δυσλειτουργίες άνοιξε τις πύλες του στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για μια συνεργασία της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου με την Ογκολογική και Καρδιολογική κλινικές του «Παπαγεωργίου», του ΑΧΕΠΑ και του «Ιπποκράτειου».

Η ανακοίνωση ίδρυσης και λειτουργίας του νέου ιατρείου, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Διευθυντής της Καρδιολογικής Στέλιο Λαμπρόπουλο, τον ογκολόγο Δημήτρη Βαλούκα και τον Διοικητή του «Μαμάτσειου» Στέργιου Γκανάτσιου. Ο καινούργιος αυτός κλάδος της καρδιολογίας, αναφέρεται σε ασθενείς με συνύπαρξη καρδιοπάθειας και νεοπλασίας και εστιάζει στην ανίχνευση, παρακολούθηση και θεραπεία της καρδιαγγειακής νόσου που εμφανίζεται στο πλαίσιο θεραπείας του καρκίνου. Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, τόσο η χημειοθεραπεία όσο και η ακτινοθεραπεία μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή δυσλειτουργία, αποτελώντας βασική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας ασθενών με καρκίνο.

- Advertisement -
qrf

«Είμαστε τυχεροί γιατί στο νοσοκομείο μας έχουμε εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτούμενες εξετάσεις. Ξεκινήσαμε δειλά και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε ότι οι ασθενείς μας ζητήσουν» δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Μια συνεργασία ειδικοτήτων και Νοσοκομείων προς όφελος των ασθενών.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά με πάρα πολύ μέλλον. Οι καρκίνοι ήταν, είναι και θα είναι πολλοί. Η λειτουργία του ιατρείου είναι πολύ χρήσιμη όχι μόνο για την πόλη της Κοζάνης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή» τονίζει ο παθολόγος ογκολόγος Δημήτρης Βαλούκας.

«Θεωρούμε πως η λειτουργία ενός τέτοιου ιατρείου θα βοηθήσει τους πολίτες της περιοχής και ήταν ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο βήμα μετά από μια περίοδο ισχνών αγελάδων» πρόσθεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος. Ο ίδιος προανήγγειλε την λειτουργία τριών ακόμη ιατρείων χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει τα αντικείμενα.

Αργυρώ Ξανθοπούλου

 

Μοιραστείτε την είδηση