Το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο

3 Min Read

Συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά μετά τις εκλογές το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με περισσότερα από 40 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Χαμηλοί τόνοι για το θέμα των επεισοδίων στην  Αιανή

- Advertisement -

Κληθέντες να σχολιάσουν το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες στην Αιανή και τις εκεί αντιπαραθέσεις  ο απερχόμενος Δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε πως «αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με προβληματισμό. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο ζήτημα αυτό, για να δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει ώστε να μη δοθεί περαιτέρω συνέχεια σε αυτή την εξέλιξη  , η οποία δε κάνει καλό στην ίδια την Αιανή και δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλουμε για την ιστορική έδρα του Δήμου. Από κει και πέρα όλοι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι συμπεριφορές επιθετικές δεν εξυπηρετούν κανέναν και θα πρέπει να μη γίνονται . Όπου υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο από τα αρμόδια όργανα».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να μην  επικρατήσουν οι ακραίες φωνές , αλλά κλίμα διαλόγου, συναίνεσης ,συζήτησης και ασφαλούς διαβίωσης όλων των πλευρών.

Η συνέχεια του Δήμου μέχρι την αλλαγή διοίκησης

Για τη  συνέχεια της λειτουργίας του  Δήμου μέχρι την αλλαγή διοίκησης την 1η Σεπτεμβρίου αναφέρθηκαν Λευτέρης Ιωαννίδης και Λάζαρος Μαλούτας.

«Ο Δήμος συνεχίζει να λειτουργεί και να λειτουργεί όπως πρέπει , προγραμματίζοντας και την αλλαγή, δεδομένου ότι η διοίκηση συνεχίζεται, τα ζητήματα τρέχουν και ο Δήμος έχει μια σειρά από θέματα τα οποία πρέπει να δρομολογηθούν» ανέφερε ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

«Ξεκινήσαμε σαν συνδυασμός μια σειρά επισκέψεων  στα δημοτικά διαμερίσματα για να ευχαριστήσουμε τους πολίτες. Το πρωί της Τετάρτης συναντηθήκαμε με το κ.  Ιωαννίδη προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τη πρόθεση μας να ξεκινήσουμε μια σειρά επαφών με τις υπηρεσίες του Δήμου. Από τώρα και όλο τον Ιούλιο θα μας απασχολούν τέτοια ζητήματα όπως και ζυμώσεις με άλλες παρατάξεις προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο σχήμα διοίκησης του Δήμου» τόνισε με τη σειρά του ο Λάζαρος Μαλούτας.

 Πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση στο Δήμο του κτηρίου του πρώην ΕΛΚΕΠΑ

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ήταν και το αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών παραχώρησης του κτηρίου του πρώην ΕΛΚΕΠΑ.

«Θεωρώ πως είναι μια σημαντική εξέλιξη  προκειμένου ο Δήμος να επέμβει. Προφανώς να το γκρεμίσει επειδή είναι πλέον επικίνδυνο, καθώς δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί με κάποιον άλλον τρόπο. ‘Ετσι μπορεί να  δημιουργηθεί ένας νέος ανοιχτός χώρος στο κέντρο της πόλης» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση