Φορείς και συνδικάτα τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

3 Min Read

Συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια από την εξέγερση

Τα 50 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην χούντα, τίμησαν και στην Κοζάνη το πρωί της Παρασκευής φορείς και εργατικά σωματεία. Όπως κάθε  χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων. Την συγκέντρωση διοργάνωσε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

- Advertisement -

ελεύθερο λόγο και την παιδεία. Το Πολυτεχνείο εμπνέει τα συνδικάτα για ένα διαρκή αγώνα για αξιοπρεπή, σταθερή και πλήρως αμειβόμενη εργασία, για ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, ισονομία, ισότητα και ισοπολιτεία» είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Ελευθέριος Αδάμ.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Λευτέρης Αδάμ

Στο ίδιο κλίμα και ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ανέφερε πως τα ιδανικά που πάλεψαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου πριν 50 χρόνια, «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρα και σήμερα. «Βλέπουμε ότι στη χώρα μας σήμερα η δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει εγκαταλειφθεί, η παιδεία δεν υπάρχει και ο κόσμος δεν μπορεί να σπουδάζει τα παιδιά του και αυτά που σπουδάζουν φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειές και όσο αναφορά το θέμα για το ψωμί, υπάρχει μεγάλη ακρίβεια και οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τεράστιες αυξήσεις των προϊόντων. Εμείς παλεύουμε για όλα αυτά τα ιδανικά που είχε η γενιά του Πολυτεχνείου, σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ντέντης

Για διαχρονική αξία και σημασία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ιωάννης Σκόρδας. «Εμείς οι εκπαιδευτικοί, τιμούμε αυτά τα ιδανικά, μέσα από σχολικές εκδηλώσεις και προτρέπουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, να κρατήσουν ζωντανές τις αξίες των φοιτητών του Πολυτεχνείου που ενέπνευσαν με ένα δημοκρατικό και δίκαιο τρόπο και με μια δημοκρατική και δίκαια κοινωνία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πρόδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ιωάννης Σκόρδας

Στην συγκέντρωση συμμετείχε η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, η οποία σημείωσε πως πρόκειται για μια από τις λαμπρότερες στιγμές της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας. «Τιμούμε και επαγρυπνούμε για τις κοινωνικές κατακτήσεις μας, τις δημοκρατικές κατακτήσεις μας και για ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα. Παλεύουμε γιατί ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος, είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ» κατέληξε η ίδια.

Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση