Το σαββατοκύριακο ο μεγάλος ποδηλατικός γύρος της λίμνης Πολυφύτου

2 Min Read

Ένα ποδηλατικό διήμερο που στόχο έχει να τονώσει την ποδηλατική κουλτούρα και να τιμήσει τη μνήμη του ποδηλάτη Γιώργου Πράσσου απο το Πλατανόρεμα, που χάθηκε σε τροχαίο πριν λίγο καιρό, θα πραγματοποιηθεί στα Σέρβια το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για τον 14ο ποδηλατικό γύρο της λίμνης Πολυφύτου και το 1ο αγώνα ανάβασης με το όνομα «Γιώργος Πράσσος» που στόχο έχει να γίνει θεσμός, όπως και ο ποδηλατικός γύρος.
«Σκοπός είνα να διαδώσουμε την ποδηλατική συνείδηση, ώστε εκτός απο άθλημα η ποδηλασία να είναι και τρόπος μεταφοράς» λέει ο Γιάννης Βέκιος, εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής
Η ανάβαση απο τα Σέρβια έως την Αγία Παρασκευή Πλατανορεύματος θα γίνει το Σάββατο 31 Αυγούστου, ενώ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο ποδηλατικός γύρος.
«Οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές έως τώρα» αναφέρει ο κ. Βέκιος. Το βράδυ του Σαββάτου, μάλιστα, οι ποδηλάτες που θα ταξιδέψουν απο μακριά θα διανυκτερεύσουν στον ξενώνα της Καστανιάς. Την Κυριακή, ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει απο την γέφυρα του Ρυμνίου, θα περάσει μέσα απο την Αιανή και στη συνέχεια θα βγει στον επαρχιακό δρόμο Προσηλίου Τρανοβάλτου, για να καταλήξει στα Σέρβια.
«Αυξήσαμε τα χιλιόμετρα φέτος, μετά απο απαίτηση των ποδηλατών, και θέλουμε αυτός ο πανελλήνιος αγώνας στον οποίο συμμετέχουν ποδηλάτες απο όλη τη χώρα και τον στηρίζουν οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών να μπει στο καλεντάρι των ποδηλατών» λένε οι διοργανωτές.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση