Το σχέδιο ΒΑΑ του Δήμου Κοζάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο- Τι προβλέπεται

2 Min Read

Παρουσιάστηκε το  βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, που θα υποβληθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στη Διαχειριστική Αρχή για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα είναι ύψους 15 εκ. ευρώ. Ο Δήμαρχος Κοζάνης έκανε λόγο για μια σπουδαία μέρα, που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας πολύ δύσκολης φάσης και τη αρχή μιας νέας, φιλόδοξης και με πολλές προοπτικές. Αντιδράσεις είχαμε από την πλευρά της αντιπολίτευσης  με τους Λάζαρο Μαλούτα και τον Γιάννη Δεληγιάννη, να εστιάζουν στην περιοχή του ΟΣΕ κάνοντας λόγο για οικοπεδοποίηση της περιοχής.

 

- Advertisement -

Στη περιοχή παρέμβασης του ΕΣΣΒΑΑ προβλέπονται

  • Αναζωογόνηση τμήματος του  Εμπορικού Κέντρου της πόλης, με παρεμβάσεις σε υποδομές και το αστικό περιβάλλον, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων σε προγράμματα προώθησης των δραστηριοτήτων τους.
  • Ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη με στόχους την περεταίρω  προβολή και αξιοποίηση του ομώνυμου αρχοντικού (δημοτική Χαρτοθήκη), την αύξηση του πρασίνου (πάρκο), πεζοδρομήσεις και την αναμόρφωση των όψεων των παρακείμενων εμπορικών καταστημάτων.
  • Δημιουργία Παιδικής Χαράς σε συνέχεια με την πλατεία Λασσάνη στα βορειοανατολικά.
  • Διαμόρφωση των οδών Ολύμπου, οδικού άξονα που συνδέει την Πλατεία Λασσάνη με την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με αναβίωση της εμπορικότητάς, αλλά και των οδών Αριστοτέλους, 11ης Οκτωβρίου και Αρχελάου και των περιοχών που περιβάλλουν τις παραπάνω οδούς, με ανάπτυξη διαδρομών πρασίνου, κίνησης πεζών και ποδηλάτων.
  • Αξιοποίηση  της περιοχής του ΟΣΕ, όπου με τη διαδικασία της πολεοδόμησης θα προβλεφθούν κατάλληλες χρήσεις ώστε να υποδεχθούν:
  •   Το κτίριο του Σταθμού καθώς και χώρο για τις λειτουργικές ανάγκες του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού
  •   Βιοκλιματικό πάρκο με εκτενείς χώρους πρασίνου – πάρκο αναψυχής, και περιβαλλοντικής αγωγής, ήπιες παρεμβάσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής
  •   Διαμόρφωση κλειστής αγοράς καθημερινής λειτουργίας και στεγασμένου τμήματος για την εξυπηρέτηση εβδομαδιαίας κεντρικής λαϊκής αγορά Κοζάνης, περιοδικών εκθέσεων τοπικών προϊόντων, άλλων παραγωγικών εκθέσεων, ετήσιου πανηγυριού Κοζάνης (νιάημερος) και άλλα.

Όλο το σχέδιο εδώ

Μοιραστείτε την είδηση