Το Σεπτέμβρη το πρώτο κουδούνι στο Καλλιτεχνικό Σχολείο – Από 1η έως 10 Σεπτέμβρη οι εξετάσεις

2 Min Read

Το Σεπτέμβριο ξεκινά η λειτουργία του νέου Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης με το Δήμο Κοζάνης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα με το πρώτο κουδούνι. Το σχολείο θα αποτελεί το 6ο Καλλιτεχνικό Σχολείο Πανελλαδικά και θα στεγαστεί στο κτίριο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Νέου Κλείτου.

Τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του σχολείου, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ΤΚ Κλείτου Κώστας Κορκοτίδης, ο Αντιδημάρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Δημόπουλος και η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα.

Όπως ανέφερε η κα Βόντσα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο είναι ένα σχολείο όπως τα υπόλοιπα, το οποίο μετά το γνωστικό πρόγραμμα του σχολείου, προστίθενται άλλες 14 ώρες/ εβδομάδα σε 3 ειδικότητες επιλογής, εικαστικά (γλυπτική, ζωγραφική), κινηματογράφος- θέατρο και χορός.

Σύμφωνα με την κα Βόντσα οι εξετάσεις για εισαγωγή στο καλλιτεχνικό σχολείο για μαθητές που θα πάνε στην 1η γυμνασίου θα διεξαχθούν από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου ενώ αν υπάρχει ζήτηση θα εξεταστεί η πιθανότητα να λειτουργήσουν και οι άλλες δύο τάξεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για επιπλέον πληροφορίες.

Για μια σημαντική κατάκτηση για την περιοχή η οποία συνδέεται με τη στρατηγική επιλογή του Δήμου στήριξης της πολιτιστικής ταυτότητας της Κοζάνης έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Κοζάνης έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την πίστη του πως το Καλλιτεχνικό Σχολείο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του οικισμού του Κλείτου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κώστας Κορκοτίδης ενώ ο Παναγιώτης Δημόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας με τη Σχολή Καλών Τεχνών και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση