Το «Σύγχρονο κουαρτέτο» στα μουσικά αναλόγια JOUR FIXE του ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

2 Min Read

Τέσσερις μουσικοί με σπουδές τόσο στην κλασική αλλά και σύγχρονη μουσική καθώς και καλλιτεχνική σταδιοδρομία σε μουσικά σχήματα και ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργάζονται και συναντιούνται επί σκηνής με στόχο την παρουσίαση έργων γραμμένων για αυτόν τον συνδυασμό ή την δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων ακόμα και την συνεργασία με άλλους συνθέτες.

Το μουσικό στυλ του συνόλου συμπεριλαμβάνει υλικό, φόρμες και ηχοχρώματα από την δυτική ευρωπαϊκή, την παραδοσιακή και την μοντέρνα μουσική.

Το κουαρτέτο εκμεταλλεύεται μια ιδιαίτερα μεγάλη ηχοχρωματική παλέτα: γίνεται χρήση εκτεταμένων τεχνικών, χρήση ηλεκτρικών οργάνων και εφέ καθώς και διερεύνηση διάφορων αυτοσχεδιαστικών τεχνικών.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί  το κοντσέρτο για κλασική κιθάρα και jazz trio του Claude Bolling. Από τον Μπαχ και την κλασική φόρμα στη σύγχρονη μουσική, στα Μπλουζ και την Τζαζ, και από τα ποικίλα ρυθμικά ηχοχρώματα στον εκφραστικό λυρισμό, Ο Cl. Bolling ( 1930) δημιουργεί μια μουσική περιήγηση μέσα από μία ποικιλία ιδιωμάτων και αντικαθιστώντας την ορχήστρα με ένα τζαζ τρίο επιτυγχάνει έναν ευφάνταστο και πρωτότυπο ηχητικό συνδυασμό.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν συνθέσεις του Κ. Τσαφή (1979) όπου η σύγχρονη μουσική συνδιαλέγεται με τα στοιχεία της τζαζ.

 

Το διακεκριμένο κουαρτέτο το αποτελούν οι

Τραϊανός Αλμπανούδης (κοντραμπάσο),

Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα),

Κωνσταντίνος Τσαφής (πιάνο και σύνθεση)

& Δημήτρης Χατζηνικολάκης (ντραμς)

 

 

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 20.30

Εναλλακτική Σκηνή ΔηΠε Θεάτρου Κοζάνης

Γενική είσοδος 5 ευρώ

 

Προπώληση: στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας Wind, στα Seven Spots, στο viva.gr & στο 11876

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

Πληροφορίες: ΔηΠε Θέατρο Κοζάνης,

τηλ. 24610-24062 εσωτ. 1 & κινητό 6986 489049

 

 

Μοιραστείτε την είδηση