Το συναίσθημα

1 Min Read

Για άλλη μια φορά επικράτησε το θυμικό. Στη γειτονική χώρα αυτή τη φορά. Οι πολίτες της FYROM αψήφισαν τον κίνδυνο να μείνει η χώρα τους εκτός ευρωπαϊκής προοπτικής και αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως «περήφανοι» Έλληνες. Γυρνώντας την πλάτη στην πίεση που τους ασκήθηκε εντός κι εκτός της χώρας τους. Αγνοώντας τα κρίσιμα διακυβεύματα και τις αποφάσεις που υπαγορεύει η λογική.
Αυτό γεννά νέα δεδομένα και κυρίως σημαίνει ότι το θέμα δεν θα κλείσει τόσο γρήγορα. Φαίνεται περίτρανα ότι ούτε οι γείτονές μας θεωρούν τη συμφωνία επικερδή για εκείνους. Άρα την θεωρούν ευνοϊκή για εμάς. Εμείς πάλι τη θεωρούμε επικερδή για εκείνους και κακή για εμάς.
Είναι, λοιπόν, ζήτημα πλαισίωσης όλα. Πώς περνούν τα μηνύματα στους πολίτες και τι προτάσσει η κοινωνία ως βασικό της αίτημα. Την αντίδραση για την αντίδραση ή την επίλυση με στόχο να μην γίνουν δυσχερέστερα τα πράγματα στο μέλλον.
Στο σημείο που βρισκόμαστε οι εξελίξεις αυτές ευνοούν προφανέστατα όλους όσοι έχουν επενδύσει πάνω στο παιχνίδι της σκληρής αντιπαράθεσης και απομακρύνουν το «διαζύγιο» των κυβερνητικών εταίρων. Από την άλλη παρατείνουν ένα χρονίζον ζήτημα, το οποίο θα παραπεμφθεί πιο πίσω για επίλυση σε μια άλλη χρονική στιγμή, στην οποία θα επικρατούν διαφορετικά εντελώς δεδομένα.
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση