Το τελευταίο αντίο είπε η Ευρώπη στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

1 Min Read

Το τελευταίο αντίο στο Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είπαν σήμερα στην Ρώμη συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του πολύ αγαπητού δημοσιογράφου και φίλου της Ελλάδας, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 65 ετών. Μαζί τους οι επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Οργάνων, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

- Advertisement -

Η τελετή έγινε σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ρώμης την χριστιανική βασιλική Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζελι. Τιμητικό άγημα του Ιταλικού στρατού απαίτησε φόρο τιμής ενώ καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδρομής της νεκροφόρας από το Δημαρχείο της Ρώμης, όπου είχε εκτεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, έως την Σάντα Μαρία, οι πολίτες χειροκροτούσαν και χαιρετούσαν τον Νταβίντ Σασόλι, τον οποίο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε αφοσιωμένο Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας».

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, κατά την έναρξη της πρώτης, για το 2022, ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τιμήν της μνήμης του Προέδρου Σασόλι. Στην τελετή θα παραβρεθεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση