Το θέμα του Αιολικού στο Μπούρινο στο δημοτικό συμβούλιο Βοϊου την Τρίτη

1 Min Read

Με θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης σχετικά με την εγκατάσταση του Αιολικού Σταθμού στον Μπούρινο συνεδριάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου το δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου στις 6 το απόγευμα. Το θέμα θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής.
Να σημειωθεί ότι αφορά στην αίτηση της εταιρείας «PK Energy I.K.E» προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 27,3 MW, στην κορυφή Ντρισινίκος του όρους Μπούρινος.
«Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να προστατευθεί ο Μπούρινος να συστρατευθούν μαζί μας» ανέφερε πριν λίγο καιρό ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, υπερτονίζοντας την οικολογική σημασία του Μπούρινου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτό το σχέδιο, καθώς μιλάμε για μεγάλη οικολογική καταστροφή» λέει η Επιτροπή Αγώνα που ήδη έχει θέσει το θέμα στο τοπικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε με το ίδιο θέμα.
Πρόκειται για μια νέα απειλή, αναφέρει ο κ. Καραμπατζιάς, που επισημαίνει ότι πρόκειται για ζώνη ειδικής προστασίας του δικτύου Natura. Μάλιστα, κάνει λόγο και για χρήση μεθόδων εξαγοράς συνειδήσεων από την εταιρεία.

Μοιραστείτε την είδηση