Το τζακ-ποτ της απόφασης να κλείσουν τα σχολεία

2 Min Read

Η σωστή απόφαση για το αν θα κλείσουν εντελώς, για μια-δύο ώρες ή και καθόλου τα σχολεία, είναι ένα πραγματικό τζακ-ποτ, αφού ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Κλείνουν τα σχολεία και δε χιονίζει. Μένουν ανοιχτά τα σχολεία και γίνεται θεομηνία.

Απο την άλλη είναι αδύνατο να καλύψει μια απόφαση τις ιδιαιτερότητες όλων των περιοχών ενός δήμου που περιλαμβάνει τόσο αστικές περιοχές, όσο και απομακρυσμένα χωριά. Επιπλέον, μια άλλη ιδιαιτερότητα έχει να κάνει με το αν πρόκειται για δημοτικά, γυμνάσια ή λύκεια.

Για όλους, λοιπόν, αυτούς τους λόγους γίνεται κατανοητό, ότι πολλοί δεν μένουν ικανοποιημένοι. Άλλοι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν, άλλοι γιατί δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους (όταν μένει κλειστό το σχολείο) και κάποιοι άλλοι τέλος για εντελώς πρακτικούς λόγους.

Η γενική αρχή είναι ότι όσο λιγότερες μέρες κλείνουν τα σχολεία, τόσο καλύτερα είναι για όλους. Είναι άσχημο, εξάλλου, να παρατηρείται το φαινόμενο που τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, αλλά πηγαίνουν το απόγευμα στο φροντιστήριο. Επειτα οι ίδιοι οι γονείς μπορούν να κρίνουν πότε δεν θα στείλουν το παιδί τους στο σχολείο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει αυθαίρετα για το κλείσιμο μιας σχολικής μονάδας, ούτε να κλείνει ένα σχολείο για μερικά εκατοστά χιόνι. Με αυτή τη λογική σε κάποιες χώρες δεν θα πήγαιναν ποτέ τα παιδιά σχολείο…

 

Ιωάννα

[email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση