Το βάρος της ψήφισης του προϋπολογισμού 2019 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού το σήκωσε η …αντιπολίτευση!

2 Min Read

Υπερψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία (14 ψήφοι ΥΠΕΡ) η έγκριση του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης Δήμου Σερβίων –Βελβεντού οικονομικού έτους 2019, στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019.
Το βάρος για τις απαιτούμενες ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας του 50%+1 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, το σήκωσε βασικά η αντιπολίτευση, αφού το απουσιολόγιο της συνεδρίασης περιελάμβανε 4 συμβούλους της πλειοψηφίας (Δισερής, Ζάκης, Ζυγούρης, Τέτος), 2 ανεξάρτητους συμβούλους προερχόμενους από την πλειοψηφία (Κοσμάς, Κουκάλης) και τους, Γκουτζιομήτρο από την μείζονα αντιπολίτευση και Λαζαριώτη ανεξάρτητο από τη μείζονα αντιπολίτευση.
Δηλαδή από σύνολο των 14 ψήφων που απαιτήθηκαν, οι 6 ήταν της -λεγόμενης- πλειοψηφίας και οι 8 από την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους συμβούλους.

Υπέρ της έγκρισης ψήφισαν οι: Παπαδόπουλος Σταύρος, Κυριακίδης Θεόδωρος, Μαλιούρα Παναγιώτα, Παπαδημητρίου Ζήνων, Παπαστέργιος Θωμάς, Χαραλαμπίδης Ευάγγελος (συμπολίτευσης), Κωνσταντόπουλος Βασίλης, Ιωαννίδου Δέσποινα, Αλεξόπουλος Τάσος, Μπρουσιόβας Απόστολος, Λιάκος Πολυδεύκης, Κουλιός Βασίλης, Ζορμπάς Μίλτος και Παπαδόπουλος Μιχάλης (αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι).
Σημειωτέον ότι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος και Λιάκος, όπως και ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ζορμπάς, Παπαγεωργίου και Παπαδόπουλος Μιχ. τοποθετήθηκαν ιδιαίτερα αρνητικά στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε (ελλειμματικό, μη ρεαλιστικό, με απόκρυψη οικονομικών στοιχείων[!], ήταν μερικά από αυτά που υπερτονίστηκαν), αλλά τελικά το υπερψήφισαν, λόγω (σαν συνοπτικό συμπέρασμα) των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο (αλλαγή δημοτικής αρχής, απλήρωτοι εργαζόμενοι, διαχωρισμός Δήμου κλπ).
Κατά της έγκρισης του προϋπολογισμού ψήφισαν οι: Μπάκανος Γιώργος και Παναγιωτούλας Γιώργος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Γεωργακόπουλος Νίκος επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παπαγεωργίου Θεόδωρος.
mikrovalto.gr

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση