Το υπουργείο και η «ρετσινιά»

1 Min Read

Υπάρχουν θέματα που προσφέρονται για ξεχείλωμα και συνήθως τέτοια είναι τα εκπαιδευτικά.
Γιατί πως να το κάνουμε όλοι έχουμε ένα παιδί, ανίψι, εγγόνι στο σχολείο και προφανώς έχουμε άποψη για την εκπαιδευτική διαδικασία, την ύλη και το που θα πάει εκδρομή.
Ειδικά για την εκδρομή ποτέ και κανένας δεν εκφράζει ανοιχτά αντίρρηση ούτε καν όταν αυτή καταλήγει στο Cosmos για shopping.
Ήρθε, όμως, η …σοφή απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προστατεύσει τους φτωχούς από τη “ρετσινιά” της φτώχειας σε συνέχεια των ανανεωτικών και καινοτόμων πρωτοβουλιών του για προστασία από τη “ρετσινιά” της αριστείας και αποφάσισε να κόψει μια σειρά εκδρομές στο εξωτερικό, αφήνοντας και τις σχετικές εξαιρέσεις. Και έγινε πανδαιμόνιο.
Προσωπικά το πρόβλημα μου δεν έχει να κάνει τόσο με αυτή καθεαυτή την απόφαση, όσο με την προβληματική φιλοσοφία που κρύβεται πίσω της.
Ας ενημερώσει κάποιος, λοιπόν, τους σχετικώς αποφασίζοντες ότι δεν προστατεύονται οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον περιορισμό των εκδρομών του εξωτερικού ή την εξίσωση προς κάτω. Θωρακίζονται μόνο με την εξασφάλιση της πρόσβασης σε περισσότερες ευκαιρίες.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση