Το Ζ της Ζωής παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης -Ένα μυθιστόρημα για την κακοποίηση από τη Γωγώ Ατζολετάκη

3 Min Read

Στην Αίθουσα Τέχνης παρουσίασε τη Δευτέρα το νέο βιβλίο της η Γωγώ Ατζολετάκη. Το βιβλίο της ηθοποιού και συγγραφέα έχει τίτλο «το Ζ της Ζωής» και αφορά στην κακοποίηση και στην ενδοοικογενειακή βία, μια μάστιγα, όπως η ίδια τη χαρακτήρισε, σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Το βιβλίο έτυχε θερμής υποδοχής από φορείς και συλλόγους που ασχολούνται με το θέμα. Αυτό που με ώθησε να ξεκινήσω είναι οι ιστορίες που άκουγα κατά καιρούς από το φιλικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να γράψω αυτό το μυθιστόρημα για να πω στον κόσμο τι συμβαίνει εντός των τειχών ενός τέτοιου οικογενειακού περιβάλλοντος» ανέφερε η κ. Ατζολετάκη, προσθέτοντας πως πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε πέρα από το μικρόκοσμό μας και να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση.
Το Ζ της Ζωής από τις εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάστηκε, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που είναι η 25η Νοεμβρίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης.
Στην εκδήλωση στην Κοζάνη εκτός από τη γνωστή ηθοποιό μίλησαν η Τάσα Βαβλιάρα, Κοινωνική Λειτουργός και η Σταυρούλα Κουβάτα, ψυχολόγος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Μανώλης Κουτσοσίμος και αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Μαρία Μουστάκα και Μαρία Μπατάνη.
«Εσύ δε θα φοβάσαι τίποτα, ακούς; Εσύ έχεις εμένα. Κανένα δε θ’ αφήσω να τρομάξει τα όνειρά σου. Εγώ δε θα γίνω σαν τη μάνα μου. Εγώ θα πολεμήσω. Για σένα. Για τους καιρούς που θα ‘ρθουν μετά από μας. Και ποτέ, μα ποτέ, να μη βαρυγκωμήσεις που γεννήθηκες γυναίκα. Το να γεννηθείς γυναίκα είναι ευλογία… Η γυναίκα είναι το εργαστήρι που φτιάχνεται η ζωή, ο άνθρωπος. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε. Τη δύναμή μας. Ας μας κλωτσοπατούνε, ας μας κάνουν λιώμα… Η δύναμή μας θα ‘ναι να θυμόμαστε τη δύναμή μας.»
Η ιστορία της Ηλέκτρας.
Παρόμοια με εκατομμύρια ιστορίες γυναικών που βίωσαν και βιώνουν την αναίτια κακοποίηση από ένα σύζυγο τύραννο.
Η ανοχή μεγάλη.
Όμως, όταν η κακοπάθηση εξαντλεί την αντοχή της, ορθώνεται και διεκδικεί όλα αυτά που της έκλεψε ο Άντρας.
Γιατί μόνο αν ξεπεράσεις τα όριά σου, μόνο τότε μαθαίνεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις.
Ένας ύμνος στη γυναικεία δύναμη και στην ελευθερία του ατόμου.
Γιατί η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα. Είναι φύση!
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μοιραστείτε την είδηση