Τον επίσημο ισολογισμό του ΚΕΚ/ΙΝΕΚΑ ζητά ο Γ. Μανές από τον Αθ. Τολιόπουλο

2 Min Read


Αναλυτικό και επίσημο πίνακα των οφειλών του ΚΕΚ/ΙΝΕΚΑ ζητά από τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Αθανάσιο Τολιόπουλο, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Γιάννης Μανές, αφήνοντας αιχμές πως μέσα στα 132.000 της οφειλής του Εργατικού Κέντρου μπορεί να υπάρχουν οφειλές που δεν έχουν καλυφθεί, όπως η μισθοδοσία.
Το θέμα ανέδειξε το kozani.tv και η τηλεόραση του Flash, μετά τις εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο με τον κ. Τολιόπουλο να κάνει λόγο για σπέκουλα εις βάρος του.
Ο κ. Μανές απαντώντας στις δηλώσεις Τολιόπουλου δήλωσε πως δεν έκανε λόγο για κατάχρηση ή απώλεια των χρημάτων, αλλά για χρέος του ΚΕΚ/ΙΝΕΚΑ που ενώνει Τολιόπουλο και Κουρκούτα, ενώ ανέφερε πως ο ισολογισμός που ζήτησε από το 2016 δεν του έχει δοθεί.
«Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα κάνω πίσω, όπως δεν θέλω να κάνουν κι αυτοί πίσω. Θα πάμε σε μια λογική με χαρακτηριστικά διαφάνειας. Ζητώ λοιπόν ως παράταξη κατάσταση με τις αναλυτικές οφειλές του ΚΕΚ/ΙΝΕΚΑ. Είναι τα 130 χιλιάρικα που είναι στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ; Υπάρχουν άλλες οφειλές; Προχθές ήρθε ένας εργαζόμενος και μου είπε ότι του οφείλουν 12 χιλιάδες» δήλωσε ο Γιάννης Μανές.
Ο κ. Μανές έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα χειρόγραφο έγγραφο από τους πρόεδρο και οικονομικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου αντί ισολογισμού που δεν λέει απολύτως τίποτα, όπως τόνισε και δηλώνει αποφασισμένος να πάρει αυτά τα στοιχεία.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση